Sparta posiluje zadní řady. Ze Švédska míří obránce, který klub dobře zná

Foto: hcsparta.cz

26. srpna 2019, 17:10

Václav Jáchim

Pražská Sparta před novou sezonou vydatně posílila – a stále nemá dost. Do kádru Pražanů prozatím na úvodních deset zápasů TELH míří Marek Ďaloga (na snímku s Jaroslavem Hlinkou). Slovenský obránce už v klubu z hlavního města v minulosti hrál a prostředí velmi dobře zná. Uplynulou sezonu strávil ve švédském klubu Mora IK.

Účastník pěti mistrovství světa a olympiády v Koreji sehrál za Moru 34 utkání SHL, v nichž si připsal dvě branky a pět nahrávek, dalších pět startů zaznamenal v baráži o držení. Ďalogův zaměstnavatel nakonec sestoupil, slovenský bek se posléze rozhodl podobně jako nedávno Matěj Stránský – hlásí návrat do Tipsport extraligy.

„Marek řešil víc variant. Zajímaly se o něj jiné extraligové kluby, určité varianty byly z Finska,." připomíná Tomáš Krejčí ze společnosti Unlimited Sports Management, která hráče zastupuje. Ďaloga podle něj nevzdává myšlenky na cizinu, tedy na Skandinávii, KHL nebo Švýcarsko. Ale teď se rozhodl pro Spartu.

„Během přípravy se nám zranili tři obránci, třeba Tomáš Pavelka nestihl žádný přípravný zápas. Naskytla se nám příležitost přivézt nadstandardního obránce, který tu už navíc v minulosti působil,“ řekl klubovému webu generální manažer Petr Ton

Třicetiletý rodák ze Zvolena přišel do Sparty poprvé v létě 2014, kdy nechal za zády dvě sezony v Pardubicích. Slovenský reprezentant si ve Spartě vedl výborně, posléze nastupoval za Kazaň, Slovan Bratislava a za čínský Kunlun, odkud po zbytek ročníku 2017-18 zase zamířil do Sparty.

Foto: hcsparta.cz

Teď Ďaloga uskuteční druhý návrat. „Prozatím jsme se domluvili na krátkodobém šestitýdenním kontraktu na deset zápasů, během té doby se budeme spolu bavit, co dál. Můžeme se sice spolehnout i na naše mladé kluky, ale na začátku sezony hrajeme většinu zápasů venku a zkušený obránce jako Marek Ďaloga pro nás bude velká posila,“ doplnil Ton.

Slovenský reprezentant zatím za Spartu sehrál 76 extraligových utkání, osm branek a 20 nahrávek. „Jsem rád, že se vracím do známého prostředí. Spartě bych moc rád pomohl v těžkém začátku sezony. Těším se i na sparťanské fanoušky, na které jsem v zahraničí rád vzpomínal,“ ucedl pro klubový web Marek Ďaloga.

Změny v HC Sparta Praha

Příchody:

Vladimír Růžička mladší (Ú, Chomutov)
David Dvořáček (Ú, Prostějov)
Matúš Sukeľ (Ú, Slovan Bratislava, Slovensko)
Martin Dočekal (Ú, Kometa Brno)
Michal Řepík (Ú, Podolsk)
Marek Kvapil (Ú, Liberec)
Adam Polášek (O, Nižněkamsk, KHL)
Albert Michnáč (Ú, Saginaw, OHL)
Marek Ďaloga (Mora, Švédsko)

Odchody:

Petr Kumstát (Ú, konec kariéry)
Richard Jarůšek (Ú, neznámo)
Tomáš Voráček (O, neznámo)
Erik de la Rose (O, Västeras)
Lukáš Klimek (Ú, Olomouc)
Matěj Beran (Ú, neznámo)
Jaroslav Hlinka (Ú, konec kariéry)
Steven Delisle (O, Frankfurt, DEL 2)
Zach Sill (Ú, Kolín, DEL)
Roberts Bukarts (Ú, Vítkovice)
Tomáš Jandus (Ú, Prostějov)

Aktuální soupiska HC Sparta Praha

Brankáři:
Matěj Machovský, Jan Mičán, Jakub Sedláček, Jan Škorpík.

Obránci:
Jeremie Blain, Tomáš Dvořák, Marek Ďaloga, Martin Jandus, Petr Kalina, Jan Košťálek, Tomáš Pavelka, Jan Piskáček, Adam Polášek.

Útočníci:
Jan Buchtele, Jiří Černoch, Martin Dočekal, David Dvořáček, Miroslav Forman, Kevin Klíma, Andrej Kudrna, Marek Kvapil, Albert Michnáč, Lukáš Pech, Daniel Přibyl, Tomáš Pšenička, Lukáš Rousek, Vladimír Růžička mladší, Michal Řepík, Robert Říčka, Jiří Smejkal, Matúš Sukel'.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz