Sparťanský šampión ve Slavii? Kamarádi si rýpli, směje se Hlaváč

Foto: Jirka G. Novák

18. října 2019, 18:45

Josef Prášek

Dvojnásobný mistr světa Jan Hlaváč odstartoval kariéru ve Spartě a mnoho let strávil v NHL. Po návratu ze zámoří vystřídal vícero českých týmů: letos hájil dres druholigového Vrchlabí a nyní bude opět vypomáhat v hlavním městě. Tentokrát ale na Slavii!

První duel odehrál ve středu proti Třebíči a jeho nový tým zvítězil 3:1.

„Bylo to hodně bojovné utkání, soupeř dobře bránil a nebylo snadné se prosadit. Hokej to byl hodně nahoru a dolů. Hraje se o osmičku, takže každé utkání je důležité. Každý bod se počítá a my jsme spokojení s výhrou,“ říká 43letý Hlaváč.

Ve formaci nastoupil s dalším veteránem Petrem Vampolou a s mladíkem Tomášem Šmerhou, který je se dvanácti body nejproduktivnějším slávistou.

„Byl to první zápas. Ještě by to chtělo párkrát potrénovat a zvyknout si na sebe víc. Čím víc budeme hrát, tím lépe to bude fungovat,“ myslí si držitel čtyř medailí z mistrovství světa.

Varianta, že by nastupoval opět v hlavním městě, byla už dříve: „Je pravda, že jsme se o tom bavili i před sezonou. Že kdybych zrovna neměl zápas za Vrchlabí, tak bych zde v případě potřeby mohl naskočit. Což se nyní stalo a jsem rád, že mohu za Slavii hrát. Snad jí pomůžu.“

A ještě dodal: „Budu se snažit pomoct, abych zkušeně podržel puk, když to bude potřeba a tak dále. Doufejme, že dám i nějaké góly.“

Hlaváč letos odehrál za Vrchlabí šest utkání s bilancí 4+4. „Ve druhé lize se hraje v menší rychlosti a více se kombinuje. Chance liga je přímočařejší a náročnější na bruslení,“ porovnává obě soutěže.

„Budu se snažit pomoct, abych zkušeně podržel puk."

V extralize toho nejvíc sehrál za Spartu, se kterou získal i titul. Nyní zamířil k rivalovi do Vršovic. „Urážky tady neslýchám, akorát kamarádi z Prahy si do mě občas rejpnou. Podle mě ta velká rivalita skončila už tím, jak Slavia sestoupila. Když byla ještě v extralize, tak to bylo určitě hodně vypjaté,“ dodal Hlaváč.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz