Speciální bitva pro Lotyše. Pět z nich letos hrálo v Tipsport extralize

Foto: Alena Zapletalová

(BRATISLAVA, od našeho zpravodaje) Česká nejvyšší soutěž má na mistrovství světa čtrnáct zástupců. Z toho hned pět reprezentuje Lotyšsko.

Hlavně pro ně bude večerní zápas Česka s Lotyšskem obzvlášť speciální.

Guntis GALVINŠ (O, HC Oceláři Třinec)
Tenhle kauf Třinci fakt vyšel. Galvinš začal sezonu v lotyšské lize, u Ocelářů se ale rychle dostal do formy a patřil k nejspolehlivějším extraligovým obráncům při hře 5 na 5. Společně s Galvinšem slavili titul i dva čeští reprezentanti: bek David Musil a brankář Šimon Hrubec.

Oskars CIBULSKIS (O, Mountfield HK)
Cibulskis se v extralize, zdá se, usadil. Po dvou sezonách v Hradci Králové přidá další. Po ročníku, ve kterém zaznamenal dvanáct bodů (3+9), odcestoval do Bratislavy a hraje už na svém sedmém MS.

Foto: Alena Zapletalová

Ralfs FREIBERGS (O, PSG Berani Zlín)
V posledních dvou sezonách byl nejproduktivnějším obráncem Beranů. Daří se mu i letos na MS: už má dvě asistence.

Foto: Alena Zapletalová

Maris BIČEVSKIS (Ú, Mountfield HK)
V Hradci měl letos na starosti hlavně defenzivní úkoly, jeho bilance 2+9 ze 45 zápasů ale i tak nebyla optimální. Zůstává nicméně na soupisce Mountfieldu i pro příští ročník. Na letošním MS zatím odehrál jedno utkání – bude v sestavě proti Česku?

Roberts BUKARTS (Ú, HC Sparta Praha)
Starší z bratrské dvojice má za sebou rozpačitou sezonu. V létě přišel jako obrovská posila do Třince, ale na svoje výkony ze Zlína nenavázal. Oceláři ho proto vytrejdovali do Sparty za Petra Vránu. Na MS má zatím po třech zápasech jeden gól. Je asistentem kapitána.

Foto: Alena Zapletalová

V Česku navíc kdysi působili i obránce Arturs Kulda nebo útočníci Lauris Darzinš a Rihards Bukarts.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz