Stále velké ambice, ale nový tým. Tohle je TOP 5 posil Poruby

Loni šla Poruba do sezony s velkými cíli, nakonec ale bojovala o záchranu. Ostravané tedy mají co napravovat a nově tvořící se tým vypadá hodně zajímavě. Sedne si to tentokrát?

Daniel Dolejš (G, 27 let)

Minulá sezona: Vítkovice (12 zápasů, 91,84 %, 2,53 G/Z)

Loni na střídavých startech v Chance lize zrovna neoslnil: v Šumperku a Havířově to měl těžké, týmy ovšem nepodržel. Sezona se pro něj nevyvíjela vůbec dobře. Po Novém roce se ale vrátil do obvyklé formy a zářil. Dolejš dlouhodobě patřil k nejspolehlivějším dvojkám v Tipsport extralize, teď se těší na výraznou roli o patro níž. 

Jiří Klimíček (O, 29 let)

Minulá sezona: Prostějov (54 zápasů, 8+31)

Málokdo před sezonou tušil, co přesně od Klimíčka očekávat. V podstatě celou dosavadní kariéru totiž strávil v zahraničí: Francii, Itálii nebo Polsku. Jak se ukázalo později, Prostějov jeho příchodem trefil jackpot – Klimíček byl druhým nejproduktivnějším obráncem základní části. V počtu primárních bodů (tj. gólů a prvních asistencí) dokonce nenašel konkurenci. Přínosný je ale nejen svou produktivitou, Jestřábi ho nasazovali také do oslabení. Jak na tenhle ročník naváže doma v Ostravě? Poruba zatím jeho příchod oficiálně nepotvrdila, s týmem zatím ani netrénuje, jeho návrat do hotového klubu už je ale v podstatě hotovou věcí.

Tomáš Vildumetz (Ú, 23 let)

Minulá sezona: Šumperk (56 zápasů, 18+36)

Vildumetz přichází do Ostravy s vizitkou třetího nejproduktivnějšího hokejisty základní části, třetího nejlepšího nahrávače a druhého nejčastěji bodujícího hráče v přesilovkách. Po celou kariéru se mu sice vytýká slabší defenziva, šikovností a hokejovým přehledem je ale v Chance lize odskočený. Poruba měla loni nejhorší přesilovku v soutěži, reaguje na to právě Vildumetzovým příchodem.

Vojtěch Střondala (Ú, 21 let)

Minulá sezona: Třebíč (46 zápasů, 12+20)

Poruba přivedla například i Jakuba Šlahaře, dost možná to ale bude právě mladá krev, která tentokrát nedopustí porubské selhání. Střondala je klubovým odchovancem, za tamější áčko si ale zahraje poprvé. Nadcházející sezona by v jeho kariéře mohla znamenat zlom, talent má totiž ohromný (rozhodně vysoko převyšující Chance ligu). Ostatně v mládežnických kategoriích vždy patřil k nejlepším českým hráčům svého ročníku. Pořád má čas, aby to naplno rozbalil i mezi muži.

Tomáš Šoustal (Ú, 25 let)

Minulá sezona: Přerov (21 zápasů, 11+13)

Ostravané přišli o Pavla Jenyše, Tomáš Šoustal by ale za něj měl být plnohodnotnou náhradou. V extralize sice moc vidět nebyl, na střídavých startech v Přerově ale sbíral přes bod na zápas. Kdykoliv za Zubry nastoupil, byla jeho přítomnost ohromně znát: ostatně v přepočtu získaných bodů na 60 minut skončil v Chance lize třetí za Lubošem Robem a Petrem Kafkou.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz