Staněk bude Prostějovu nakonec chybět déle. Vrátí se ale Krejčí

Foto: Markéta Křížová, hstrebic.cz

Jestřábům se vrací pomalu do sestavy obránce Petr Krejčí, který utrpěl nepříjemné zranění v září na ledě Benátek, kdy dostal pukem do obličeje. Byla z toho navíc sledovaná událost, na místě totiž nebyla přítomna sanitka.

Benátky totiž mají výjimku od svazu. Ale zpátky ke Krejčímu.

„Už by mohl naskočit i do zápasu," povídá na klubovém webu trenér Aleš Totter. Jestřábi hrají v pondělí na ledě Ústí nad Labem, uvidíme tedy, zda opravdu nastoupí.

Ovšem...

„Marodka v obraně je stále velká. Spousta hráčů naskočí až v prosinci. Robin Staněk musel dokonce na další operaci a bude k dispozici až začátkem února," prozrazuje Totter.

„Robin Staněk musel dokonce na další operaci a bude k dispozici až začátkem února."

32letý Staněk nastoupil naposledy k soutěžnímu zápasu 14. března letošního roku v předkole play off. V přípravném zápase si pak bývalý bek Olomouce přivodil zranění, když si přeřízl ze dvou třetin achillovku.

I proto naskakují v obraně obojživelník Jakub Babka a také útočník Lukáš Motloch.

„Lukáš myslím, že překvapil všechny. Pro něj hlavně skvělé z hlediska ice-timu, protože dostal daleko větší porci minut. Velká škoda toho zranění v Šumperku, ale snad bude brzy v pořádku," praví v rozhovoru pro lhkjestrabi.cz.

Po smutných ? událostech v klubu Bratislava Capitals má slovenský bek nové angažmá ✍️

Zveřejnil(a) Hokej dne Neděle 14. listopadu 2021

Prostějov je aktuálně na sedmé pozici, paradoxně se mu daří lépe venku, kde je dokonce nejlepším klubem ze všech. Doma z devíti zápasů dokázal posbírat jen deset bodů.

„Problém máme doma, kdy právě hostující týmy hrají spíše zataženě a čekají na brejky. S tím máme potíže, protože chceme hrát aktivně," komentuje Totter.

Spokojený je hlavní trenér Jestřábů ale s vhazováním, však jeho tým je v tom nejlepší, vyhrává v průměru 56,29 procent všech buly.

„Od prvního tréninku jsme tohle začali trénovat. Jsme až příjemně překvapeni, protože kdyby nám tohle někdo na začátku sezony řekl, tak bych tomu nevěřil. Nemusíme stále bojovat o puk, a to nám hodně pomáhá," těší ho.

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz