Stanley Cup je v Česku! Užij si to, brácho, vzkazuje Kempnému Ovečkin

Foto: russianmachineneverbreaks.com

10. července 2018, 8:19

Adam Bagar

Stanley Cup po třech letech dorazil do Česka! Naposledy jej ukázal rodné Vlašimi zadák Michal Rozsíval, který slavil s Chicagem. Teď si jej po triumfu Washingtonu užijí Michal Kempný s Jakubem Vránou. Každý z nich jeden den. Obránce v úterý v Hodoníně a Brně, útočník ve středu v Praze.

Před českou dvojicí měl pohár ve své moci hvězdný útočník Alexandr Ovečkin, jenž ho ukázal mimo jiné i ve fanzóně fotbalového MS na Vrabčích horách, na Rudém náměstí před chrámem Vasila Blaženého nebo v tréninkovém centru svého mateřského klubu Dynamo Moskva.

"Kempsi, tohle je pro tebe! Pořádně se bav, protože tohle je něco neuvěřitelného. Užij si to, brácho," vzkázal do Česka ruský hráč před tím, než strážci uložili pohár do truhly. "Tak zase za rok. Dobře se vyspi, budeš mi chybět," dodal Ovečkin po víkendových oslavách s trofejí.

Nyní už je hokejový grál v Praze, kam dorazil v pondělí s více než dvouhodinovým zpožděním letecky přímou linkou z Moskvy. Společně s ním také dva strážci Howie Borrow a Mario Della-Savia, kteří po příletu na chvíli vystavili Stanley Cup na parkovišti pro potřeby fotografů.

Pak už se vydali za Michalem Kempným. Zadák, jenž se nedávno upsal Capitals do roku 2022, bude v úterý nejdřív slavit v rodném Hodoníně, kde akce s fanoušky odstartuje v poledne na zimáku. Od 17 hodin pak bude trofej k vidění v DRFG Areně v Brně, za které šest let hrál.

Ve středu si Stanley Cup užije Jakub Vrána, který bude slavit v Praze. Fanoušci uvidí pohár na stadionu v Letňanech, kde hokejově vyrůstal. Slavnostní program tam začne v 15 hodin. Útočník se mimo jiné zastaví také na hřbitově, neboť mu během sezony zemřela babička.

"Kuba má vyhrazený čas do půlnoci. Ve čtvrtek dopoledne už se pak vrací Stanley Cup zase za moře. Doufám, že si ten čas s ním užijí jak hráči, tak fanoušci a s nimi i my všichni okolo," řekl ČTK agent obou vítězů Stanley Cupu Aleš Volek ze společnosti Alvo sports management.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz