Starý známý opět na scéně! Babcock má vést Laineho a spol.

Mike Babcock | Foto: Twitter Sportsnet

Hádanka týkající se nového kouče Blue Jackets je konečně rozluštěna. Na střídačku se jako nový lodivod postaví Mike Babcock, který je opředen mnoha pověstmi, a proto bylo jeho angažování více než překvapivé. Babcock tak znovu nakoukne do NHL poté, co ho v listopadu 2019 vyhodili z Toronta.

Dlouho trvající sága ohledně hledání nového kouče v Ohiu je u konce. Mezi kandidáty nakonec zvítězil svérázný Babcock. Pro mnohé to bylo velké překvapení, protože ostřílený trenér koučoval naposledy v roce 2019 Toronto, odkud byl za své chování k hráčům vyhozen, přestože měl podškrábnutou osmiletou smlouvu. 

Tenkrát se jednalo o velký poprask. Babcock mimo jiné požádal hvězdičku Maple Leafs Mitche Marnera, aby mu dodal seznam, kde seřadí své spoluhráče podle toho, jak moc pracují na tréninku. Samotný seznam pak viděli všichni hráči v kabině. Marner byl tenkrát v NHL ještě zelenáčem a tato událost ho velmi poznamenala.

Poté, co dostal věhlasný kanadský kouč padáka, se přesunul k univerzitnímu hokeji, kde působil nejdříve jako vrchní poradce a v sezoně 2021/2022 jako hlavní trenér. Babcock se po tomto angažmá rozhodl 26. srpna 2022 oznámit konec své trenérské kariéry.

Vrátka zpět do NHL mu však otevřelo Ohio. O Babcockově jméně se ve spojitosti s Columbusem mluvilo dlouho, po vyhození Brada Larsena byl právě bývalý kouč Toronta jedním z hlavních kandidátů. Ostatní týmy po kanadském kouči také pokukovaly, ale moc dobře věděly, že jeho angažování může být velký risk.

Blue Jackets ale nutně potřebují nový impuls: sezona byla katastrofální a nezachránil ji ani příchod Johnnyho Gaudreaua. Ten sice hrál výborně, ale zbytek týmu těžce tápal. Generální manažer Jarmo Kekäläinen je navíc proslulý překvapivými tahy, které předvádí hlavně v draftových loteriích. 

Otázkou však zůstává, jak si svérázný trenér sedne s hvězdou Columbusu Patrikem Lainem. Ten už měl s kouči několik výstupů a rozhodně nepatří k nejklidnějším povahám. Důkazem je jeho vztah s Johnem Tortorellou, který se Laineho za jeho chování nebál stáhnout ze sestavy. 

Blue Jackets tedy už poněkolikáté volí velmi kontroverzního trenéra. Po výbušném Tortorellovi, který proslul peprnými výroky do médií, situaci nezvládl ani Larsen. Nyní si do Ohia přichází svou trenérskou kariéru prodloužit vítěz Stanley Cupu a dlouholetý trenér Red Wings. Podaří se mu ukočírovat Laineho družinu a dostat z týmu to nejlepší?

Zajímavý jistě bude letošní draft, kde Columbus volí ze třetí pozice a bude vybírat z dostupných centrů. Do výběru už možná zasáhne právě Babcock.

Foto: nhl.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz