<

Štěstí sedne i na vola, směje se po parádě Kubiš. Udrží Zlín desítku?

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

23. února 2020, 10:05

Michal Sedláček

Zlín si na konci sezony prochází horším obdobím. Svěřenci kouče Roberta Svobody prohráli z posledních osmi utkání hned šestkrát. Tentokrát na domácím ledě s Kometou, proti které měli do sobotního utkání bilanci čtyř výher v řadě. Nepovedená třetí třetina je ale o body připravila, Brno ji vyhrálo 3:0.

„Je to špatné,“ kroutí hlavou Pavel Kubiš. „Myslím si, že náš výkon nebyl zlý. Zase... Dvě třetiny nebyl špatný a třetí třetinu si takto necháme prohrát, necháme hru plynout a dát si tři góly. Je to velká škoda, nemůžeme dostat takové góly a prohrát zápas.“

Zlínští šli do třetí části s vedením 3:2. Navíc byli po většinu utkání aktivnějším týmem, svého rivala přestříleli 44:31. „Hráli dobře v předbrankovém prostoru a my jsme na to naráželi. Je to ale škoda. Prohráli jsme si to vlastními chybami, o to víc to mrzí. Byla to naše laxnost, prohráli jsme si to sami. Měli jsme víc ze hry, ale na to se nehraje,“ štvalo zlínského útočníka, který pro duel převzal kapitánské céčko místo zraněného Tomáše Žižky.

Berani se mohli přiblížit k výhře ve druhé třetině, ve které dominovali a Kometu přestříleli 17:8. Dva góly sice dali, ale také jeden inkasovali. „Šance tam byly, je to škoda. Nemůžeme říct, že kdyby, kdyby, kdyby... Prostě jsme neodskočili a měli si to více pohlídat dozadu,“ nevymlouvá se čtyřiatřicetiletý forvard, který vstřelil možná jeden ze svých nejhezčích gólů.

„Pro nás je nepříjemné, že vyhrávají týmy pod námi, ale máme to ve svých rukou.“

Z vlastní třetiny neohroženě vyrazil, na cestě do útočného pásma přinutil srazit se obránce soupeře, aby následně blafákem „vymáchal“ i svého bývalého parťáka Marka Čiliaka.

Vyrazil z vlastní třetiny, těsně za útočnou modrou přinutil ke srážce Ondřeje Němce s Ivanem Barankou a nakonec blafákem vykoupal i Marka Čiliaka. „Musím říct, že jsem ho ještě neviděl, ale myslím si, že byl hezký. Štěstí sedne i na vola,“ směje se. „Myslel jsem si, že Čilo bude čekat střelu mezi nohy. On to sklapl, ale naštěstí tam bylo místo,“ popisuje svou branku Kubiš.

Ve 39. minutě hry došlo k ošklivému zranění brněnského Lukáše Kucsery. Ten se nezaviněně srazil se Štěpánem Fryšarou. Kucsera byl v předklonu, neviděl couvajícího Fryšaru a hlavou do něj najel. Dlouho pak ležel na ledě, odkud ho museli odvážet na nosítkách. „Bylo nepříjemné vidět, jak tam leží. Doufám, že bude v pořádku,“ vzkazuje Kubiš. Stadion pak Kucseru vyprovodil potleskem a skandováním jeho jména. Po krátké pauze se zase hrálo dál.

Zlín se po další prohře dostal trochu pod tlak. Stále má ale na Vítkovice náskok pěti bodů a zápas k dobru. K postupu potřebuje získat osm bodů, nebo doufat ve ztrátu pronásledovatelů. „Máme to ve svých rukou. Kdyby mi to někdo řekl v září, nebo v říjnu, tak bych byl šťastný. Je to to nejlepší, co může být, když to máte ve svých rukou. Je pět zápasů do konce a my musíme vyhrát. Dívat se sami na sebe, aby výkon byl dobrý a měli jsme na co navazovat,“ burcuje zkušený hokejista.

„Pro nás je nepříjemné, že vyhrávají týmy pod námi, ale jak jsem už říkal, máme to ve svých rukou. Na soupeře pod námi se nedívám. I kdybychom neudělali ani bod a postoupili, tak nemůžeme jít do play off s osmi prohrami. To by na týmu nezanechalo dobrý dojem. Hrajeme o to, aby výkon byl dobrý a měl tendenci se pořád zlepšovat,“ uzavírá Kubiš.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz