Stránského super premiéra. Snad si hru přenese i do ligy, věří Oceláři

Foto: hcocelari.cz

21. srpna 2019, 14:57

Adam Bagar

Hokejisté Třince v přípravě pokračují ve vítězném tažení, naposledy zvítězili 6:3 na brněnském ledě. I díky Matěji Stránskému, jenž ozdobil debut v dresu Ocelářů třemi body.

Šestadvacetiletý útočník hrál poslední zápas před více než čtyřmi měsíci. „Což je docela dlouhá pauza, ale bylo to lepší než jsem původně čekal. Fyzicky jsem se cítil skvěle, ale když po tak dlouhé době hrajete v Česku hokej, tak moc nevíte, co od toho očekávat,“ líčí v rozhovoru na klubovém webu.

„Jeho výkon nás potěšil. Věřím, že takovou hru si přenese i do soutěžních utkání.“

Stránský se představil ve formaci s Jiřím Polanským a Martinem Adamským. Ačkoliv spolu absolvovali jen jeden trénink, šlapalo jim to parádně. „Jsem rád, že nám to sedlo. Jsou to výborní hráči, snažím se číst jejich hru a být užitečný hlavně před bránou. Zatím to hodnotím pozitivně,“ hlásí spokojeně.

3 body? Z osobního hlediska super premiéra

Šikovný útočník, který v uplynulé sezoně hrál za ruský Čerepovec a švédskou Moru, po boku zkušených borců válel. K vítězství 6:3 pomohl dvěma trefami do černého a navrch asistencí, suma sumárum se při debutu zaskvěl třemi body. „Z osobního hlediska super premiéra,“ září Matěj Stránský.

Foto: hcocelari.cz

Vytáhlý hokejista s číslem 44 na zádech potěšil nejen své parťáky a fanoušky, ale i asistenta Marka Zadinu, jenž při absenci hlavního kouče Václava Varadi úřadujícího mistra vedl. „Výkon Matěje Stránského, který debutoval, nás potěšil. Věřím, že takovou hru si přenese i do soutěžních utkání.“

Oceláři jsou v přípravě nadále stoprocentní

Oceláři v přípravě sehráli tři zápasy, všechny vyhráli shodně rozdílem tří gólů, z toho dvakrát přehráli šampióna z let 2017 a 2018. „Podruhé za sebou jsme porazili kvalitního soupeře, což je před startem sezony potěšující. Nabereme sebevědomí a budeme hrát ve větší pohodě,“ uzavírá Stránský.

Výsledek přípravného utkání:

HC KOMETA BRNO – HC OCELÁŘI TŘINEC 3:6 (1:3, 0:0, 2:3)
Branky a nahrávky: 20. Hruška (Mueller, Gulaši), 45. Horký (Hruška, Plekanec), 59. Hruška – 12. Novotný (Hrehorčák), 15. Polanský (Stránský), 17. Hrňa (Kundrátek, Chmielewski), 54. Stránský (Kundrátek), 56. Polanský, 57. Stránský (Adamský).
HC Kometa Brno: Čiliak – Bartejs, Pyrochta, Baranka, Němec, Gulaši, Malec, Svozil – Zaťovič, Holík, Mueller – Hruška, Plekanec, Horký – Orsava, Lev, Kunc – Jenyš, Kusko, Kratochvíl.
HC Oceláři Třinec: Kváča – Dravecký, Kundrátek, Gernát, Haman, Adámek, Hrachovský – Chmielewski, Marcinko, Hrňa – Adamský, Polanský, Stránský – Kofroň, Hladonik, O. Kovařčík – Hrehorčák, Novotný, Kvasnica.

Další zápasy Ocelářů před startem TELH

22.08. 17:00 HC Oceláři Třinec – HC Olomouc
30.08. 18:00 Pelicans Lahti – HC Oceláři Třinec (Liga mistrů)
01.09. 16:00 Junosť Minsk – HC Oceláři Třinec (Liga mistrů)
06.09. 18:00 HC Oceláři Třinec – Pelicans Lahti (Liga mistrů)
08.09. 17:00 HC Oceláři Třinec – Junosť Minsk (Liga mistrů)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz