Stránský v CHL přiblížil Oceláře k postupu, Kovář slavil proti Plzni

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Třinečtí hokejisté slaví v Lize mistrů už třetí domácí výhru v řadě. Švýcarské Lausanne porazili díky trefě Matěje Stránského 2:1 v prodloužení a přiblížili se postupu. Ten už měla dřív zajištěn Plzeň, která v okleštěné sestavě prohrála v Zugu 2:5.

Mistr drží postupovou druhou příčku

Oceláři šli brzy do vedení, když přesilovku pět na tři zužitkoval Erik Hrňa. V prvním dějství dovolili týmu legendárního Villeho Peltonena pouhé čtyři střelecké pokusy, jenže ve druhém naopak byli pod velkým tlakem, který vedl k vyrovnávací brance Joela Genazziho.

TABULKA SKUPINY D »

S domácími mohlo být ještě hůř v úvodu třetí části, ale Yannick Herren při trestném střílení na Petra Kváču nevyzrál. Vyrovnané drama pod Javorovým muselo až do prodloužení, v němž se stal domácím hrdinou v čase 63:29 dvoubodový útočník Matěj Stránský.

Václav Varaďa (trenér Třince): "Jsem rád za výsledek. Dává nám šanci bojovat o postup ze základní skupiny. Měli jsme dobrý začátek, skórovali jsme v přesilovce. Potom, zejména v prvních patnácti minutách druhé třetiny, jsme udělali hodně chyb a Lausanne vyrovnalo. Hrálo velmi dobře, ztížilo nám to, nedostávali jsme se do šancí. Ve třetí třetině se hrál play off hokej, zodpovědně v obraně. Povedlo se nám dát gól a tím získat druhý bod. Mohlo to skončit i opačně, výborně nám ale zachytal Petr Kváča a kluci bojovali. Rozhodne se příští týden, kdo půjde dál."

Ville Peltonen (trenér Lausanne): "Byl to dobrý a kvalitní zápas. Měli jsme dobrou šanci, abychom zápas vyhráli, ale nevyšlo to. Jedním z důvodů prohry bylo, že jsme měli hodně vyloučených hráčů. Při hře pět na pět se hrál dobrý hokej. Jeden bod není špatný, ale není to ani moc."

HC OCELÁŘI TŘINEC – LAUSANNE HC 2:1 po prodloužení (1:0, 0:1, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Hrňa (M. Stránský, Vrána), 64. M. Stránský (Vrána, Krajíček) – 34. Genazzi (Bertschy, Vermin).
Rozhodčí: Stano (Slovensko), Hejduk – Gebauer, Lederer (všichni Česko).
Vyloučení: 2:6.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 30:27.
Diváci: 3 702.
HC Oceláři Třinec: Kváča – Roth, Gernát, D. Musil, Galviņš, Krajíček, M. Doudera, Zahradníček – M. Stránský, P. Vrána, Hrehorčák – Hrňa, Marcinko, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – D. Kofroň, Hladonik, Adamský – Polanský. Trenér: Varaďa.
Lausanne HC: Stephan – Lindbohm, Frick, Heldner, Junland, Nodari, Grossmann – Bertschy, Jooris, Vermin – Wärn, Jeffrey, Ķeniņš – Moy, Almond, Leone – Antonietti, Froidevaux, Herren – Traber, Genazzi. Trenér: Peltonen.

Kovář se proti „své“ Plzni neprosadil

Plzeň už s postupem v kapse přijela do Švýcarska v poněkud okleštěné sestavě. Trenéři dali volno elitním útočníkům Milanu Gulašovi, Tomáši Mertlovi i brankáři Dominiku Frodlovi. Mezi tyče se postavil devatenáctiletý Kristián Kolář, záda mu kryl Marek Micka.

TABULKA SKUPINY B »

Indiáni přesto v Zugu vedli, po trefách Petra Straky a Petera Čerešňáka dokonce krátce před polovinou utkání 2:0, ale pak domácí odstartovali kanonádu. Ještě do přestávky čtyřmi góly otočili a uštědřili soupeři první prohru, explzeňský Jan Kovář vyšel se neprosadil.

EV ZUG – HC ŠKODA PLZEŇ 5:2 (0:1, 4:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 30. Thorell (Lindberg, Schlumpf), 32. Simion (Martschini), 39. Martschini (Hofmann, Diaz), 40. Martschini (Thorell, Lindberg), 48. Langenegger (Leuenberger) – 14. Straka (Budík, Kodýtek), 30. Čerešňák (Kaňák, Indrák).
Rozhodčí: Vikman (Finsko), Stricker – Progin, Ambrosetti (všichni Švýcarsko).
Vyloučení: 2:5.
Využití: 2:1.
Střely na branku: 36:18.
Diváci: 4 515.
EV Zug: Hollenstein – Stadler, Diaz, Alatalo, Schlumpf, Zryd, Thiry, Wütrich – Hofmann, Kovář, Klingberg – Thorell, Lindberg, Martschini – Bachofner, McIntyre, Simion – Zehnder, Albrecht, Leuenberger – Langenegger. Trenér: Tangnes.
HC Škoda Plzeň: Kolář – Moravčík, Kaňák, Budík, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Houdek – Straka, Kodýtek, Eberle – Němec, Vlach, Indrák – Pour, Heřman, Rob – Kolda, Přikryl, Kantner. Trenér: Čihák.

Další dnešní výsledky Ligy mistrů

PELICANS LAHTI – JUNOSŤ MINSK 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky:
2. Hari (Tyrväinen, Pietroniro), 51. Ylönen (Jaakola, Hari) – 6. Cyganov (Malcev, Kolgotin), 23. Stefanovič (Kazakevič, Drozd), 33. Lopačuk (Parfejevec, Kulakov), 50. Stefanovič (Antonov, Cyganov).

EC KLAGENFURTER AC – EHC BIEL-BIENNE 3:6 (0:2, 2:2, 1:2)
Branky a nahrávky:
22. Haudulm (Petersen, Harand), 39. Kozek (Niel, Fischer), 43. Fischer (Comrie, Schumnig) – 3. Schneider, 5. Moser (Ulmer, Luthi), 25. Schneider (Neuenschwander, Wuest), 33. Schneider, 45. Rajala (Pouliot, Huegli), 52. Schneider.

Další program českých klubů v CHL

Úterý 15. října:
17:00 HC Škoda Plzeň – EV Zug
19:45 Lausanne HC – HC Oceláři Třinec

Středa 16. října:
17:00 Mountfield HK – Graz99ers
19:30 Bílí Tygři Liberec – Augsburger Panther

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz