Střelec Šmerha je zpátky. Otřes mozku? Problil jsem celou noc

Foto: Josef Prášek, hstrebic.cz

Aby té paniky nebylo málo, k obavám z koronaviru se u slávistických fanoušků před startem play off přidal ještě strach o klíčového útočníka Tomáše Šmerhu.

Třetí nejlepší střelec Chance ligy se totiž ve středečním utkání s Přerovem zranil. „Měl jsem asi lehčí otřes mozku," prozrazuje Šmerha.

Poslední kolo základní části proto radši vynechal, byť bylo pro Slavii hodně důležité: rozhodovalo totiž o tom, zda přímo do čtvrtfinále postoupí Pražané, nebo Litoměřice.

Šmerha ani Slavia ale nechtěli riskovat. „Po zápase s Přerovem jsem celou noc problil, byl jsem oslabenej. Nic jsem přes ten den nesnědl, měl jsem jednu housku s černým čajem," vypráví. „Neměl jsem sílu, nic. Takže jsme se domluvili s trenérem, že to nebudu riskovat. Že si odfrknu, ať jsem fit na play off."

A skutečně – v pondělní sestavě pro úvodní zápas předkola proti Třebíči už nechyběl. A dokonce skóroval. „Teď už se cítím tak nějak stoprocentní. Měl jsem dva tréninky, je to lepší a lepší. Už jsem zase chytil i to zápasové tempo," hlásí objev letošní sezony.

„Bylo to zbytečné. Nechci se k tomu už ale vracet."

A co si vlastně myslí o zákroku Radka Čípa? Přerovský útočník ho na mantinel poslal v poslední vteřině už rozhodnutého zápasu.

„Bylo to zbytečné. Nechci se k tomu už ale vracet. Je to za námi. Teď je před námi Třebíč a ne Přerov," povídá Šmerha.

Slávistické hvězdy se každopádně po Čípově faulu okamžitě přijeli zastat spoluhráči. Až z toho vznikla hromadná bitka. „Jsme super parta. Bylo pěkné, že jsme se takhle jeden za druhého postavili. Teď ale musíme hrabat a otočit tuhle sérii," dává jasně najevo, že situace ze zápasu s Přerovem už je minulostí.

Teď žije pouze předkolem, kde na sedmou Slavii narazila desátá Třebíč.

První utkání patřilo hostům, kteří v Edenu zvítězili 3:1. „Prohráli jsme, což pro naší psychiku není vůbec dobré. Máme už devět proher za sebou," štve Šmerhu.

Sebevědomě, podobně jako kdysi Mark Messier během finále Stanley Cupu, ale prohlašuje: „Zítra to tady zvládneme a pojedeme tam za stavu 1:1."

Herní projev Slavie ale není ideální... 

„Je na nás deka. Máme mladý tým, je to pro nás těžké na psychiku. Ale my to zlomíme, já tomu věřím. Je tu silný tým a jsme super parta. Zlomíme to a tuhle sérii otočíme," vzkazuje 21letý křídelník.

Po zápase s Třebíčí dali nicméně fanoušci jasně najevo svoji nespokojenost. Z tribun se ozývalo třeba My chceme Slavii! Od některých diváků ale padaly směrem k hráčům i dost peprné nadávky...

„Já dám ruku do ohně, že tady každý bojuje. K fanouškům se nebudu vyjadřovat, jako tým ale bojujeme a nenechali jsme tam nic lehkovážně," tvrdí Šmerha.

Co tedy musí Slavia zlepšit, aby ukončila sérii proher a zastavila rozjetou Třebíč?

„Musíme víc střílet, musíme jít víc do brány a být víc hladoví. Tohle je prostě play off. I když schytáme šest ran před bránou, tak tam musíme stát. Tady už nejde kam uhnout," uvědomuje si Šmerha.

„Třebíč hraje dobře v obranném pásmu. Přečíslují to tam, klidně jdou i čtyři do rohu. Tam se hraje těžce. Musíme hrát jednoduše přes beky a jít do brány. Musí nám to tam spadnout, musíme jít štěstí naproti," burcuje Šmerha před úterní odvetou.

Foto: Josef Prášek, hstrebic.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz