Šulák po ZOH míří za Zámorským, ve Švédsku dokončí sezonu i Pyrochta

Foto: iihf.com

16. února 2022, 9:49

Adam Bagar

Obránci Libor Šulák (na snímku) a Filip Pyrochta dohrají sezonu ve Švédsku. Šulák odchází z ruského Vladivostoku do Örebra, Pyrochta z finské Lappeenranty do Luley.

KHL po přerušení před olympiádou předčasně ukončila základní část. Vzhledem k tomu, že Vladivostok nepostoupil do play off, je Šulákův přesun na sever logickým krokem. Už o den dřív měnil Rusko za Švédsko i jeho parťák Vojtěch Mozík, plácl si s Rögle.

27letý Šulák, jenž byl v Admiralu kapitánem týmu a před měsícem s ním prodloužil kontrakt až do dubna 2023, byl v letošním ročníku KHL hodně produktivní – dokonce nejvíc z celého mužstva, ve 49 zápasech se blýskl 26 body za osm branek a 18 nahrávek.

Teď si chce po historickém neúspěchu na olympiádě spravit chuť v Örebro, kde se potká s dalším českým bekem Petrem Zámorským. Šulák působí za hranicemi od sezony 2017/18, nakoukl do NHL, ve Finsku hrál za Lahti, Kouvolu a Oulu, v Rusku i za Čerepovec.

„Je to obránce s dobrými parametry i bruslením. Je to všestranný hráč a ofenziva je jeho silnou stránkou. Svými vůdčími schopnostmi nám určitě pomůže v boji v závěru sezony,“ řekl klubovému webu sportovní manažer švédského klubu Niklas Johansson.

O dva roky mladší Pyrochta před sezonou zamířil z Vítkovic do finské Lappeenranty, za kterou sehrál 43 utkání s bilancí osmi bodů za gól a sedm asistencí. Sezonu ale dohraje u sousedů. Už v pátek se má hlásit v Lulee, které pomůže do konce ročníku.

„Je skvělé, že se nám podařilo podepsat kontrakt s Filipem, který je všestranným bekem s dobrým bruslením. Povedlo se nám posílit obranu před play off, kde chceme dojít co nejdál," líčil na klubovému webu asistent generálního manažera Ulf Engman.

Filip Pyrochta, který v prosinci startoval na ruském Channel One Cup, působí v Evropě za hranicemi první sezonu. V minulosti ale strávil tři roky v zámoří, postupně zkusil QMJHL, ECHL i AHL. V extralize si zahrál za Liberec, Brno a už zmíněné Vítkovice.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz