Supertalent Rossi, ale kdo dál? TOP 5 tahounů Rakouska

Postup do nejvyšší kategorie loni pro Rakousko vybojoval vydařený ročník 2000. Letošní tým to má těžké. Navíc chybí klíčový obránce Thimo Nickl, protože měl pozitivní test na koronavirus.

Sebastian Wraneschitz (G, 18 let)

Ve Vídni se učí od veterána Bernharda Starkbauma. Nevysedává jen na střídačce, v rakouské lize už dostal poměrně dost příležitostí. A na MSJ? Wraneschitz v zápase se Švédskem předvedl úžasný výkon: letělo na něj 65 střel, inkasoval přitom jen čtyřikrát. Snad nebude dělat podobné potíže i Čechům.

Letošní sezona: Vídeň (RAK1), 6 zápasů, 90,9 %, 2,30 G/Z

Luis Lindner (O, 19 let)

Je to nejvytíženější hráč týmu – navzdory tomu, jak hrozivé má Rakousko skóre, má slušnou hodnotu v kolonce +/- (-3). Dokazuje to, že Lindner dokáže uhlídat i soupeřovy hvězdy. Lindnera si mohou pamatovat čeští fanoušci z dob, kdy hrál za Salcburk juniorskou extraligu. Loňskou sezonu potom strávil v zámoří, kde hodlá pokračovat, až se soutěže znovu rozjedou. 

Letošní sezona: –

Marco Rossi (Ú, 19 let)

Rakousko je v podstatě týmem jediného muže – Marco Rossi by byl hvězdou i v jakékoliv jiné reprezentaci. V uplynulé sezoně ovládl kanadské bodování OHL, kde měl po 56 zápasech úchvatnou bilanci 39+81. V říjnovém draftu se přesto nečekaně propadl až na deváté místo, odkud si ho vzala Minnesota. Ta kolem něj může postavit mužstvo na dlouhá léta.

Letošní sezona: Curych (ŠVÝ1), 1 zápas, 0+1

Senna Peeters (Ú, 18 let)

Patřil ke strůjcům postupu Rakouska mezi elitu. Jako jeden z mála má zkušenosti ze zámoří: loni si poměrně slušně vedl v Halifaxu v QMJHL (33 bodů v 57 zápasech). Výborně pracuje v předbrankovém prostoru. Na MSJ je zatím jediným úspěšným střelcem týmu.

Letošní sezona: Rögle (jun. ŠVÉ), 6 zápasů, 7+1

Marco Kasper (Ú, 16 let)

Velký talent a nejmladší hráč na turnaji – je mu teprve šestnáct let. Přesto má v současném rakouském týmu roli tahouna a patří k nejvytíženějším hokejistům. Na draft do NHL půjde v roce 2022 a mohl by být vysoko.

Letošní sezona: Rögle (jun. ŠVÉ), 6 zápasů, 2+0

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz