Svoboda vychytal svou Duklu. Mohl si dát pauzu, usmívá se trpce Seman

Foto: Luboš Vácha

18. listopadu 2017, 14:55

Milan Sochor

22. extraligové kolo proti sobě svedlo týmy z opačných pólů tabulky. Na ledě předposlední Dukly Jihlava se představila vedoucí Plzeň. Domácí opět potvrdili, že před svými fanoušky pořádně potrápí kohokoliv a postarali se o dramatickou koncovku zápasu. Nakonec však po těsné porážce 1:2 nemají ani bod.

Nováček soutěže od první třetiny dotahoval ztrátu, jeho tradiční tlak ze závěru utkání přišel ale pozdě. Videorozhodčí potvrdil snížení domácích až minutu a půl před koncem třetího dějství. „Já jsem si myslel, že to ani gól není. Protože s tím, co tam před tím Mírovi (Miroslavu Svobodovi – pozn. red.) neprošlo, jsem měl strach, že bude mít zase kliku. Naštěstí videorozhodčí potvrdil, že to gól byl. Nevím kde jak co, ale aspoň jsme pak mohli jít do power play a rvát se o body,“ popisuje autor jediné jihlavské trefy.

Vyrovnání přesto bylo blízko. Ještě před snížením zívala téměř prázdná brána na Tomáše Čachotského, v poslední sekundě byl ve výtečné pozici Tomáš Jiránek. Jenže oba střelce fantasticky vychytal Miroslav Svoboda, který zná prostředí Horáckého zimního stadionu velice důvěrně. „Přejeme mu jenom to nejlepší. Hlavně díky němu a díky Kubovi (Jakubu Škarkovi – pozn. red.) jsme se dostali do extraligy, takže není důvod být na sebe zlí. Akorát tentokrát si mohl dát pauzu,“ usmívá se Filip Seman.

Dukla si vybrala také trochu smůly. Obránci si před první inkasovanou brankou při snaze zastavit průnik Miroslava Indráka srazili puk do sítě sami. „Nevím. Chtěl jsem si puk přihrát a přikrýt ho. Někdo do něj ale plácl hokejkou a smolně mi projel mezi nohama. Fakt nevím, jak tam mohl projet, protože jsem byl v rozkleku dotažený. Pak jsem se ohlédl a kotouč už byl v bráně,“ vidí situaci zpětně ze své pozice Jakub Škarek.

Z úspěšné brankářské dvojice, která pomohla Jihlavě k postupu do extraligy, měl tak víc důvodů k radosti plzeňský strážce svatyně. „Musím se přiznat, psali jsme si. Bohužel si asi Míra ze mě udělá trošku srandu, že vyhrál podruhé. V kontaktu jsme třeba i s Davidem Honzíkem. Každý rok tu byli výborní kolegové. Jsem rád, že spolu stále takhle výborně vycházíme,“ dušuje se čerstvě osmnáctiletý gólman.

Sestřih utkání 22. kola TELH: HC Dukla Jihlava - HC Škoda Plzeň 1:2

Svěřenci Petra Vlka museli být na ledě ostražití. Na druhé straně totiž stál Ryan Hollweg. „Samozřejmě o něm víme. Je to nějaká váha, má sílu. Musíte si dávat pozor, protože nikdo nechce být zraněn. Když si pozor nedáte, rozjede se přes třetinu a dohraje vás. I když je to třeba čistý zákrok, náraz je veliký. Když není člověk připraven, může se stát nějaké nešťastné zranění,“ ví nejlepší střelec Dukly.

Zámořský tvrďák dal o sobě vědět brzy. Po jeho tvrdém leč čistém hitu u hrazení skončil zápas pro Michala Hlinku. Zanedlouho po zákroku Milana Gulaše dohrál také Nicolai Bryhnisveen. „Bylo to narušení taktiky vzhledem k tomu, že jsme měli v plánu hrát na čtyři útoky. Museli jsme na to zareagovat, ale myslím si, že jsme se s tím popasovali docela dobře. Trenér nás ve třetí lajně prostřídával v centru s Hubasem (Radkem Hubáčkem – pozn. red.), takže jsme byli zase v tempu.“

Extraliga nabrala po reprezentační pauze na obrátkách, v sedmi dnech se odehrají čtyři kola. Celek z Vysočiny se navíc musí vypořádat s rozrůstající se marodkou. „O to víc musíme zregenerovat. Nevíme, jestli ti hráči budou na neděli zdraví. Musíme se připravit, protože možná zase budeme hrát na tři lajny. Vzhledem k tomu, jak jdou teď zápasy za sebou, je to přeci jenom o něco náročnější,“ dodává Filip Seman na závěr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz