Také Sparta má posilu z NHL. Chlapík se dohodl prozatím na měsíc

Foto: hcsparta.cz

29. září 2020, 14:28

Václav Jáchim

Původně se zdálo, že Sparta v TELH nevyužije žádnou ze zámořských posil. Od minulého týdne ale s týmem trénoval Filip Chlapík, kmenový hráč Ottawy vypomůže Pražanům prozatím na měsíc. Jak klub informuje na svém webu, progresivní útočník za Spartu poprvé naskočí už v dnešním duelu pod Ještědem.

Trenéři Miloslav Hořava a Josef Jandač stáli o to, aby do ofenzivy získali kvalitního hráče, zájem měl také Filip Chlapík. Vicemistr světa do 18 let 2014 hrál soutěžní zápasy naposledy před půl rokem a vytížení ve Spartě se mu bude hodit v přípravě na zámořský kemp Senators.

"Jeho hlavní charakteristika mluví za sebe - je to sparťan hrající v NHL. Navíc stále mladý kluk. Po odchodu Marka Kvapila se nám v útoku uvolnilo místo, Filip může zvýšit konkurenci v elitních formacích," uvedl na klubovém webu generální manažer Petr Ton.

Třiadvacetiletý Chlapík to ve Spartě zná, během sezony 2013-14 nastupoval za její mládežnické týmy. Poté odešel za Atlantik a domácím fanouškům se připomněl až na jaře 2018, kdy si pod vedením Josefa Jandače zahrál šest utkání za národní tým. Do nominace na mistrovství světa v Dánsku se ovšem neprobojoval.

V minulém ročníku stihl bývalý hokejista Liberce či pražské Slavie celkem 31 utkání NHL, v barvách Ottawy zaznamenal tři branky a stejný počet nahrávek. Dalších 22 bodů ve 37 střetnutích AHL přidal za farmu v týmu Belleville Senators.

Foto: nhl.com

Chlapík nebude zátěží pro klubový rozpočet, což potvrdil Petr Ton: „Hraje zadarmo, chce se ukázat našim fanouškům. Je moc rád za šanci a za to, že se může připravovat se Spartou a pomoci týmu." Svůj první duel Tipsport extraligy prožije Chlapík dnes v podvečer pod Ještědem, kde si Sparta předehraje utkání 19. kola proti Liberci. Oba soupeři se pak utkají také v pátek 2. října, tentokrát v hlavním městě.

V NHL je český útočník momentálně bez smlouvy, ta minulá mu vypršela po sezoně 2019-20 a hráčův agent nyní vyjednává s Ottawou o novém kontraktu. Chlapík má celkově na kontě 56 zápasů NHL s bilancí pěti branek a šesti asistencí. Spartě bude k dispozici na měsíc, Chlapík se cíleně připravuje na přípravný kemp, které mají za Atlantikem zahájit zhruba v polovině listopadu.

„Do zámoří bych se chtěl vrátit, až bude jasno, kdy NHL znovu začne. Do té doby budu působit na Spartě, moc se na to těším! Už jsem nehrál sedm měsíců. Záleží jen na trenérech, kdy mě budou chtít na ledě," připomněl Chlapík pro web Sparty.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz