Takhle hrát nemůžeme, ví Jalonen. Dělá mu starosti Hertlova lajna?

Foto: Jan Beneš, Český hokej

15. května 2022, 22:32

Marek Hedbávný

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Zpátky na zem! Česká reprezentace po šesti vítězných zápasech za sebou tvrdě narazila. A to právě v utkání, které mělo ukázat skutečnou sílu týmu.

„Myslím si, že v první třetině jsme byli pasivní," hodnotí porážku 3:5 se Švédskem hlavní kouč Kari Jalonen. „Nedokázali jsme švédskou obranu dostat pod tlak a až moc času jsme trávili ve vlastním pásmu."

„A také jsme samozřejmě měli moc vyloučení, třeba zdržování hry nebo příliš hráčů na ledě... Takhle prostě hrát nemůžeme," nebere si servítky.

„Na druhou stranu, líbila se mi třetí třetina. Začali jsme být agresivní, dali jsme i gól," popisuje. K velkému obratu se ale Češi nezmohli. „Holt to tak je. Musíme s tím žít. Teď je potřeba všechno zanalyzovat a vymyslet nové plány," avizuje protřelý trenér.

Součástí plánů do dalších zápasů bude téměř jistě i proházení útoků. Zatímco první lajna okolo Romana Červenky šlape a užitečná je i čtvrtá řada bojovníků, druhá s třetí formací nejenže nedávají góly, ale hlavně je dostávají.

„Ano, musím si to trochu zanalyzovat," odpověděl Jalonen na otázku, zda mu nedělají starosti výkony druhé letky s Tomášem Hertlem, Jakubem Vránou a Jiřím Smejkalem. „Tenhle zápas vyjasnil, že asi musíme proházet lajny. To teď bude naše práce pro zítřek." 

Naději na zvrat proti Švédům dával českému týmu především hokejový génius Roman Červenka, který vymyslel tři krásné gólové akce. Celkově má na turnaji po dvou zápasech už šest asistencí!

„Skvěle hraje celá ta lajna," chválí Jalonen Červenku, Krejčího a Blümela. „Mají mezi sebou výbornou chemii. Tvrdě pracují, vytváří si spoustu šancí a taky dávají góly. Obecně se ale musíme zamyslet, co se složením formací uděláme."

Foto: Jan Beneš, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz