Takhle nemůžeme ztratit zápas. Druhá třetina byla katastrofální, ví Gríger

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Na karlovarských hráčích jakoby nebylo vůbec vidět, že se ocitají na chvostu extraligové tabulky. Alespoň o začátku jejich zápasů to lze tak po většinou konstatovat. I v zápase s Vítkovicemi to tak v rámci 46. kola bylo. Energetici vedli 2:0, měli zápas pod kontrolou, ale to pouze do té chvíle, než po chybě inkasovali. Pak se totiž hosté dostali do hry a dalšími čtyřmi brankami otočili vývoj utkání ve svůj prospěch a po zásluze zvítězili v KV Aréně za plný počet bodů. Porážku Energie nedokázal odvrátit ani Dávid Gríger, který si na svoji hůl udělal jeden zářez.

Hráči Energie vstoupili do zápasu opravdu aktivně a svého protivníka z druhého konce republiky dokázali dostat několikrát pod velký tlak. Odměnou za to jim byly dvě vstřelené branky. I v následujících minutách se měl brankář Bartošák co ohánět a byl to on, kdo své mužstvo podržel v krušných chvílích. Na konci prvního dějství pak přišla individuální chyba Baldajeva, snížení na 2:1 a rázem byly Vítkovice ve hře. Ty pak s ubíhajícími minutami přebírali iniciativu hry a po dalších hrubkách karlovarských hráčů skórovali ještě čtyřikrát a na jejich vítězství už nezměnila nic ani poslední branka z hole domácího Tomečka.

„Nemůžeme si takhle nechat ujít zápas. Měli jsme ho perfektně rozehraný poté, co jsme dali dva rychlé góly, což bylo super. Měli jsme ještě více šancí a mohlo to být po první třetině ještě větším rozdílem, ale bohužel jsme na konci třetiny dostali gól na 2:1. Nic se ale nedělo a do druhé třetiny jsme šli s tím, že budeme hrát svůj hokej jako v první třetině a nějaké góly přijdou, ale bohužel byla pro nás druhá třetina katastrofální a poté jsme to už jen dotahovali a bylo to těžké,“ zhodnotil průběh zápasu slovenský reprezentant ve službách Energie Dávid Gríger.

„Nemůžeme si takhle nechat ujít zápas."

Ve druhé třetině byl obraz hry diametrálně rozdílný oproti prvnímu dějství zápasu. Vítkovice, které působily na začátku utkání trochu zakřiknutě, se dostaly do tempa a Západočechům to dělalo značné problémy z čehož pramenily také chyby. A díky skvělé mušce pak dokázali hráči Ridery vyhnat domácího brankáře ze své klece. „Určitě nikomu nepomůže inkasovaný gól, ale nijak jsme si to nepřipouštěli. Stále jsme vedli 2:1 a neseděli jsme v kabině s hlavami dolů, ale bohužel jsme dostali gól na 2:2 a pak se to nějak zhroutilo. Soupeř nám odskočil o další dva góly a jak říkám, bylo to těžké.“

Dávid Gríger se mezi střelce utkání zapsal jednou, když z mezikruží poslal puk pod víko vítkovické branky a zvyšoval tak vedení Energie na 2:0. Za stavu 2:2 to byl ale právě on, kdo se nešťastně zbavil puku v útočné třetině a dovolil svému protivníkovi skórovat v oslabení. „Já jsem to chtěl přihrát rychle na druhou stranu, protože hra byla vlevo, ale bohužel jsem trefil protihráčovo hokejku, nějak to skočilo a bohužel jim to skočilo přímo do protiútoku a valilo se to najednou tři na jednoho a soupeř to dobře trefil. Byla to moje chyba, beru to na sebe a mrzí mě to,“ popsal situaci vedoucí k velmi důležité brance hostujícího týmu, který se díky ní ujal vedení, které již nepustil.

„Neseděli jsme v kabině s hlavami dolů, ale bohužel jsme dostali gól na 2:2 a pak se to nějak zhroutilo."

Karlovarským hokejistům se v letošní sezoně vůbec nedaří hra v přesilových hrách a příkladem tomu byl i souboj s Vítkovicemi, ve kterém ze šesti početních výhod nevyužili ani jednu ba naopak ještě inkasovali. Muži v pruhovaném přitom až do poloviny utkání nevyloučili ani jednoho hráče a energetikům to, zdá se, hrálo do karet. „Je to lepší takhle, protože hra má spád, má tempo a točíme se všechny útoky, takže se nestane to, že tam někdo sedí dvě minuty a někdo je tam zase déle. Bylo to super, protože jsme byli v tempu, ale bohužel jsme to neproměnili ve vítězství,“ litoval po prohraném utkání Dávid Gríger.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz