Takhle se o setrvání nebojuje, zlobí se Kotrla. Janus věděl, že Kladno vyhraje

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

3. března 2020, 22:20

David Jahoda

Čtyři střely za první dvě třetiny. Litvínov na ledě Olomouce čtyřicet minut působil velmi opařeně. Až to bylo zarážející. A i když trochu paradoxně vedl, nakonec z Hané zaslouženě neodvezl ani bod. „Dá se to vysvětlit jen těžko,“ hlesl na pozápasové tiskové konferenci Jindřich Kotrla, asistent hlavního kouče Vervy.

„Odehráli jsme katastrofální zápas. Soupeř byl po celou dobu jednoznačně lepší. Takhle se o setrvání v extralize nebojuje,“ kroutil hlavou Kotrla.

Litvínovští jakoby si vážnost situace uvědomili až poté, co olomoucký útočník Petr Kolouch na začátku třetí třetiny otočil svým druhým gólem v utkání na 2:1 pro Kohouty. Ve třetí části zasypali Branislava Konráda 19 střelami. I Kolouch se podivoval nad tím, jakým stylem se Verva na Hané prezentovala.

„Určitě mě to překvapilo. Myslel jsem si, že tím, že hrají o všechno, budou aktivnější. Na druhou stranu, byla to taková jejich taktika a dvě třetiny jim to přinášelo úspěch. Něco do sebe to asi mělo, ale čekal jsem úplně jiný zápas,“ řekl nejlepší hráč zápasu z olomoucké strany.

Že by šlo o záměr ovšem Kotrla na tiskovce zcela vyvrátil. „To určitě ne.“ Chemiky zkrátka pravděpodobně zahnal do úzkých strach z toho, co by mohlo po 52. kole nastat. Ten byl větší než odhodlání vzít situaci do svých rukou.

„Po psychické stránce byli kluci asi dost dole, hodně si tu situaci, ve které jsme, připouštěli. Z toho to vyplynulo,“ přikyvoval Kotrla.

Tradiční extraligový klub a šampion z roku 2015 se tak o přežití mezi elitou popere až v posledním utkání základní části proti Kladnu. Hrát bude doma na Stadionu Ivana Hlinky. „Jak tým nabudit? Jde to o bytí a nebytí, tak k tomu musíme přistoupit,“ dodal bývalý výborný obránce.

Litvínov i přes svůj mdlý výkon mohl z Hané odjet s jistotou záchrany. To by ale Kladno nesmělo doma vyhrát nad Mladou Boleslaví. Rytíři jednu chvíli dokonce prohrávali, věděli o tom hráči Litvínova?

„Po psychické stránce byli kluci asi dost dole, hodně si tu situaci, ve které jsme, připouštěli.“

„Absolutně ne, ale přesně jsem věděl, že Kladno ten zápas vyhraje. Víte, tak to prostě je...,“ řekl tajemně brankář Vervy Jaroslav Janus. Nicméně nijak nekličkoval. „Teď to máme ve svých rukách. Čeká nás poslední zápas sezony, na který se musíme dobře připravit. Hlavně se poučit z těchto chyb a jít dál. Jsme tým, který patří do extraligy, jen to musíme v pátek potvrdit,“ prohlásil.

Jakákoliv výhra bude pro Vervu znamenat vstupenku do dalšího ročníku Tipsport extraligy. V případě, že Pardubice proti Kometě Brno nezískají nic, bude stačit Litvínovu i bod.

No, bude to zkrátka velmi zajímavé...

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz