Talent měsíce září Aleš Jergl: Musím ukázat, že si ocenění zasloužím

Foto: Zdeněk Polák, hc-olomouc.cz

16. října 2015, 8:00

David Jahoda

Svými hlasy jste ze třech kandidátů rozhodovali o tom, kdo získá ocenění „Talent měsíce“ za měsíc září. V konkurenci se sparťanským Martinem Réwayem, momentálním lídrem kanadského bodování soutěže, a plzeňským Dominikem Kubalíkem zřejmě trochu překvapivě nakonec zvítězil olomoucký útočník Aleš Jergl.

Jednadvacetiletý forvard olomoucké Mory si od fanoušků vysloužil 265 hlasů, čímž o 52 hlasů předčil plzeňského Dominika Kubalíka, jenž jich obdržel 213. Paradoxně dostal od fanoušků nejméně hlasů hokejista, kterému se v září ze třech nominovaných dařilo bodově nejvíce, a to tahoun Sparty Martin Réway. Ten získal 159 hlasů.

A jaké byly první reakce útočníka Olomouce poté, co se dozvěděl o svém vítězství? „Vyhrát takovou anketu je příjemné zjištění. Moc mě to těší a jsem za tohle ocenění rád,“ komentoval útočník, který v září zaznamenal tři přesné trefy a jednu asistenci. Jedním dechem však dodal. „Budu se snažit opět vstřelit nějaký gól, abych ukázal, že si tohle ocenění zasloužím,“ doplnil.

» Jergl jako Jágr! Pirátům zasadil dva hřebíčky a zasalutoval fanouškům

Kohoutům z Hané se zatím v letošním extraligovém ročníku daří nad očekávání dobře. Jejich sedm výher za sebou otevírá ústa téměř celé hokejové veřejnosti. Olomoucká šňůra odstartovala ve třetím kole a právě v něm dostal poprvé od kouče Zdeňka Venery šanci v sestavě i Aleš Jergl. Od té doby se svého místa ve čtvrtém olomouckém útoku nepustil.

„Průběh sezony můžu hodnotit zatím jen kladně. Daří se nám a já jen doufám, že naši šňůru vítězství se nám podaří ještě protáhnout. Nejde ani moc o mě, je důležité, že se daří celému týmu. Od brankáře až po trenéry. Poděkování patří všem lidem, kteří mají s naším klubem co do činění,“ nešetřil chválou odchovanec Mory, který do extraligy nahlédl již v minulé sezoně.

Téměř nikdo nepochybuje o tom, že za skvělými výsledky Hanáků stojí zejména brankář Branislav Konrád, který do Olomouce přišel v létě jako posila ze slovenského Trenčína. Jergl pouze přitakává. „Braňo Konrád má skvělou formu, můžeme se na něj spolehnout. Věříme, že bude v podobných výkonech pokračovat. Musíme mu však pomáhat. Dát vždycky minimálně o ten jeden gól navíc, aby se mu podařilo vítězství vychytat,“ nechal se slyšet Jergl.

Svou obrovskou důležitost pro momentálně čtvrtý tým tabulky ukázal Konrád v Liberci, kde Olomouc přidala svou sedmou výhru v řadě. Svému mužstvu tam vychytal vítězství i přesto, že jeho spoluhráči vystřelili na soupeřova strážce svatyně Lašáka jen jedenáctkrát. „Víme, že 11 střel je opravdu málo. Navíc naši jedinou branku dal obránce (Pavel Skrbek – pozn.red.). Pár šancí ke skórování jsme si dokázali vytvořit, bohužel jsme je až na jednu z nich nedokázali proměnit. O to víc jsme rádi, že se nám v Liberci podařilo vyhrát,“ pravil s pěti body nejproduktivnější útočník Mory.

„Braňo Konrád má skvělou formu, můžeme se na něj spolehnout.“

 

V Olomouci si zatím nemůžou vynachválit ani angažování zkušeného kouče Zdeňka Venery. Ten byl vždy pověstný svým defenzivním stylem hry. A u týmu Kohoutů, kde není žádný vyložený střelec, se praktikování této taktiky vyloženě nabízí. Venerův trenérský rukopis je na hře Hanáků znát a „Talent měsíce“ Aleš Jergl na svého trenéra jen pěje ódy. „Trenér Venera má na dosavadních výsledcích obrovský podíl. Nastolil taktiku, která našemu týmu sedí. Myslím si, že i příprava na každý zápas je opravdu důkladná,“ podotkl Jergl.

Poslední dvě utkání Jergl nebodoval. Další šanci znovu se zapsat do statistik však má již dnes, kdy Mora v rámci 11. kola od 17:20 přivítá na svém ledě tým Vítkovic. Zápas dvou moravských celků budete moci sledovat živě na ČT sport a hokejka.cz. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz