Technická chyba škrtla Německo, Kružík tedy pomůže slovenským Capitals

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

19. února 2020, 11:20

Václav Jáchim

Těsně před uzávěrkou přestupů v tuzemských soutěžích zazněla informace, že Daniel Kružík opustí prvoligové Ústí nad Labem a sezonu dokončí v Deggendorfu. Jenže německý klub se dopustil technické chyby, někdejší útočník Kladna nebyl řádně zaregistrován a nakonec zamířil jinam. Kružík už je hráčem slovenského týmu Bratislava Capitals.

Klub z Deggendorfu letos patří k nejlepším týmům třetí nejvyšší soutěže v Německu, před uzávěrkou přestupů chtěl posílit útočnou fázi o nováčka z Česka. Vedení si vyhlédlo Daniela Kružíka, došlo k dohodě s hráčem i s jeho tuzemským klubem, jenže transakce nakonec selhala.

Kružík měl v týmu nahradit Christopha Gawlika. Příchod hokejisty, jenž v letošní sezoně stihl jeden extraligový start za Kladno, oznámili v Deggendorfu jen krátce před půlnocí z 31. ledna na 1. února. Pět dní poté ale web heimatsport.de informoval, že nástup Kružíka zhatila "formální" chyba.

Podle uvedeného zdroje se nejzávažnějším problémem ukázala skutečnost, že žádost o registraci Kružíka na německém svazu podepsala za klub osoba, která k tomu neměla oprávnění. Její jméno nebylo uloženo v databázi svazu. Zmíněný činovník nebyl v posledních minutách před uzávěrkou transferů fyzicky k dispozici v kanceláři klubu, aby se věc vyřešila. K žádosti o registraci navíc patrně nebyla připojena kopie dokladu totožnosti hráče.

Třiadvacetiletý rodák z Loun, který v minulosti hrál také za pražskou Slavii, Klatovy či Řisuty, musel variantu s Německem škrtnout. Ovšem bez práce nezůstal, Kružík bude hrát na Slovensku. U našich východních sousedů končil přestupní termín o dva týdny později, útočník Ústí Nad Labem stihl včas přejít do týmu Bratislava Capitals.

Ambiciózní klub zbrojil na postup mezi slovenskou elitu, už tak dost kvalitní kádr posílil třeba i Sebastien Piché, někdejší bek Mountfieldu, Litvínova, Pardubic či Chomutova. Kružík se zařadil mezi svěřence trenéra Petera Oremuse, jemuž coby asistent pomáhá Leo Gudas. V týmu jsou například někdejší hráči NHL Eric Selleck s Mattem Climiem, resp. bývalí hokejisté české TELH Karlo Sloboda, Ivan Jankovič či Dávid Buc.

„Před ukončením přestupního termínu jsme chtěli náš tým posílit o jednoho útočníka. Daniela Kružíka jsem sledoval v několika zápasech, jde o dobrého bruslaře s vyspělou technickou výbavou. Věřím, že pro náš tým bude přínosem," uvedl na klubových stránkách šéf Capitals Dušan Pašek mladší.

Kružík vyrazil na první zahraniční angažmá kariéry. V letošní sezoně sehrál za Ústí nad Labem 43 utkání Chance ligy, zaznamenal 11 branek a 22 asistencí. Mezi mantinely Tipsport extraligy má na kontě zatím jeden start v barvách kladenských Rytířů.

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz