Teď se rozhodne, zda budeme hrát o baráž, nebo o desítku, ví Ondrušek

Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

25. ledna 2017, 9:25

David Jahoda

Dohrávka 36. kola Tipsport extraligy byla pro Olomouc ideální možností, jak ztenčit ztrátu na vytouženou desítku. Jenže to by proti Hanákům nesměl stát Hradec Králové, kterému se v poslední době daří a na Venerovu partu obzvláště. Mountfield to v úterní dohrávce potvrdil, zvítězil 4:1, nad Kohouty celkově už podeváté v řadě! Olomoučtí mohli jen bědovat, po sérii tří výher v řadě podruhé za sebou padli. „Vidíme, že jsou nám zápasy k dobru k ničemu,“ smutnil obránce Mory Jiří Ondrušek.

Šest bodů ztráty na desátou Plzeň a dva zápasy k dobru, taková byla situace Olomouce před úterní dohrávkou 36. kola. Jenže soupeř z Hradce Králové je pro Hanáky noční můrou, která jim zase nedá smát. „Věděli jsme, že se nám na ně dlouhodobě nedaří, ale kolik přesně to bylo zápasů, to nikdo nepočítal. Chtěli jsme s nimi konečně bodovat, říkali jsme si, že nesmíme propadat. Jenže přišlo první střídání, přečíslení a dali nám gól. To si pak můžeme říkat, co chceme, ale takhle úspěšní nebudeme,“ pokrčil rameny Jiří Ondrušek.

Prohrát s jedním soupeřem devětkrát za sebou, to už není jen tak. Poslední výhra Olomouce nad Hradcem Králové se datuje v ročníku 2014/15. V čem dělá Mountfield celku z Hané takové potíže? „Mají šikovné a technické mužstvo a připadne mi, že proti nim strašně propadáme. A oni mají ty hráče natolik dobré, že když jedou dva na jednoho nebo tři na dva, dají z toho gól, což my nedáváme,“ komentovala stálice Mory.

„Říkali jsme si, že nesmíme propadat. Jenže přišlo první střídání, přečíslení a dali nám gól. To si pak můžeme říkat, co chceme, ale takhle úspěšní nebudeme.“

 

Právě Ondrušek mohl zavelet k tomu, aby se série s Hradcem zlomila. Jeho bomba za stavu 1:1 však zamířila jen do brankové konstrukce. „Byla to střela z vrcholu kruhů, gólman to ale vytáhl lapačkou na břevno. To je to stejné, jako kdyby to bylo metr vedle. Teď už je to bohužel jedno,“ pravil. „Určitě by se hrálo lépe, víc bychom si věřili, protože v koncovce se dlouhodobě trápíme. Ale na kdyby se nehraje,“ vyslovil Ondrušek staré známé pravidlo.

Kohouti doháněli už od 38. vteřiny, kdy se za hosty prosadil Andris Džerinš, ještě před přestávkou ale ve vlastním oslabení srovnal František Skladaný. Ve druhé části mohla jít Mora do vedení, mimo Ondruškovy tyčky měla i další šance. „To je přesně náš problém. Máme momenty, kdy soupeře zmáčkneme, ale nevytěžíme z toho gól, následně uděláme hloupý faul, nebo propadneme, soupeř nám gól nebo dva a zase se jen držíme za hlavy, jak jsme hráli dobře a jaká je to škoda,“ komentuje zkušený bek.

Že Olomouc znovu s Mountfieldem prohrála? Hanáky po prohraném zápase mrzel spíš fakt, že se jednalo o jedno z odložených utkání, v nichž se mohli přiblížit předkolu play off. „Věděli jsme, jak vypadá tabulka, ale pořád jsme si tak nějak říkali, že tam máme ty dva zápasy k dobru. Chtěli jsme to potvrdit. Vidíme ale, že jsou nám zápasy k dobru k ničemu,“ láteřil Ondrušek. Další odložené střetnutí sehrají Olomoučtí na konci února na Spartě.

Teď se ale svěřenci kouče Zdeňka Venery musí soustředit na následující víkend, který pro ně bude důležitý. Podle Ondruška možná úplně zlomový. Moru totiž čekají Pardubice a Karlovy Vary. „Po víkendu se uvidí, jestli budeme hrát o baráž, nebo ještě o desítku,“ odpověděl Ondrušek. „V pátek i v neděli to pro nás budou naprosto stejné zápasy. O to víc jsme chtěli proti Hradci uspět, abychom Pardubicím a Varům odskočili, a aby je to ještě víc nalomilo, ale bohužel. Pořád jsme jim na dostřel,“ zakončil. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz