Tipsport extraliga v Německu! Litvínov si to rozdá se Spartou pod širým nebem

Foto: hcverva.cz

Extraligoví fanoušci se mohou v příští sezoně 2019/20 těšit na další duel pod širým nebem. Po Pardubicích a Brnu se dočká i Litvínov. Verva bude na fotbalovém stadionu Dynama Drážďany s kapacitou 32 085 diváků hostit Spartu, extraligové utkání se odehraje v sobotu 4. ledna.

Chemici se dočkají svého vůbec historicky prvního Winter Classic! A proč právě v Německu na stadionu Rudolfa Harbiga? Díky spolupráci s klubem Dresdner Eislöwen, který ve stejný termín hostí utkání tamní druhé nejvyšší hokejové soutěže s Lausitzer Füchse.

„Můžeme vytvořit rekord v počtu diváků na stadionu. Uděláme pro to maximum.“

Drážďany už mají s pořádáním zápasu pod širým nebem zkušenosti, v sezoně 2015/16 si na tamní fotbalový stadion našlo cestu 31 853 diváků. V ohrožení tak bude extraligový rekord. Ten drží Kometa, jejíž zápas se Spartou přilákal za Lužánkami 21 500 fanoušků.

„Atraktivita bude velká. Můžeme vytvořit rekord v počtu diváků na stadionu, pokud se nám stejně jako Drážďanům povede přilákat na zápas tolik lidí. Byli bychom rádi, kdyby to takhle dopadlo. Uděláme pro to maximum,“ hlásí generální manažer klubu Jiří Šlégr.

Foto: hcverva.cz

Lednové utkání Litvínova se Spartou bude speciální také tím, že se extraliga bude poprvé hrát za hranicemi. „Společně se Spartou jsme navíc jedni z nejtradičnějších soupeřů naší nejvyšší soutěže a Sparta Praha je pojem po celé Evropě,“ říká k Open Air v Německu.

Litvínov vypraví do Drážďan speciální autobusové spoje. „Chceme jich vypravit několik, aby bylo vidět, že litvínovští fanoušci jedou do Drážďan na extraligový hokej,“ líčí Šlégr s tím, že permanentkáři budou mít na zápas slevu, aby byli za svou věrnost zvýhodnění.

Foto: hcverva.cz

Online předprodej vstupenek, které platí na oba zápasy, vypukne dnes. Ceny do litvínovských sektorů se pohybují od 550 do 820 korun. Fanoušci uvidí v první části chemiky i sparťany ve speciálních historických dresech, připraven bude i bohatý doprovodný program.

„Chystáme reklamní a památeční předměty, ať už to budou čepice, šály, trička a podobně, aby si fanoušci mohli zakoupit něco, co si můžou schovat a jednou si říct, že Litvínov byl první, kdo hrál extraligu za hranicemi České republiky,“ zakončuje natěšený Jiří Šlégr.

Foto: Jan Horvát

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz