Tlak je na mě v Brně už 7 let, tvrdí Zaťovič. Bilance ho nezajímají

Martin Zaťovič | Foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

7. března 2023, 18:38

Daniel Kinc

V dresu Komety hned po svém příchodu zažil dva mistrovské ročníky, v dalších letech však modrobílí zažil chudší ročníky a v tom posledním dokonce vypadli už v předkole play off. To je čeká také letos a před sebou mají neoblíbeného soupeře z Mladé Boleslavi.

„Za mě z pozice kabiny je důležité začínat doma, když se hraje jen na tři vítězné zápasy. Jdeme krok po kroku, zápas od zápasu. Víme, kde je náš cíl, chceme dojít co nejdál. Teď se ale soustředíme pouze na první utkání předkola, co nás čeká už zítra,“ zůstává klidný kapitán modrobílých barev.  

Pro Kometu se jedná o jednoho z nejméně schůdných soupeřů. S Mladou Boleslaví prohrála v letošní základní části všechna čtyři utkání, přičemž nezískala ani bod. Ve městě automobilů pak zvítězila naposledy na podzim roku 2017 (!). „Je to play off, tyto bilance mě vůbec nezajímají,“ říká Zaťovič

V týmu Komety je stále několik pamětníků obou titulů z let 2017 a 2018, včetně právě Zaťoviče nebo zkušených Tomáše Vincoura, Michala Gulašiho a Marka Čiliaka.

„Víme, kde je náš cíl, chceme dojít co nejdál.“

„Myslím, že kádr je hodně změněný, máme hodně nových hráčů. Začíná nová soutěž, musíme začít tak, abychom ukázali, kdo je tady doma. Musíme ve středu bezpodmínečně vyhrát. Jdeme zápas od zápasu, krok po kroku, jak už jsem říkal,“ doplňuje osmatřicetiletý forvard. 

Vůbec poprvé od roku 2015 budou navíc Brňané začínat jakoukoliv sérii play off doma. „Větší tlak v domácím prostředí necítím, tady je tlak stále stejný. V Brně mám na sobě tlak už asi 7 let, takže jsem si zvyknul. Jde spíš o nějakou větší zodpovědnost vůči lidem, co nám přijdou fandit a budou nám pomáhat. My jim to musíme vrátit tím, že vyhrajeme,“ věří. 

„Postoupili jsme ze sedmého místa, ale nejsme favorit, spíš jsme outsider,“ zní z HC Kometa Brno ?

Zveřejnil(a) Hokej dne Úterý 7. března 2023

Pikantní bude celá série pro mladoboleslavského kouče Jiřího Kalouse, který ještě loni na začátku sezony vedl právě Kometu. Může to pro něj být výhoda, že zná hráče Komety?

„Je tady hodně nových hráčů, ale myslím, že v extralize trenéři znají všechny hráče. Extraliga je malá. Detaily taktiky asi neví, to se pořád mění, ale hráče jako takové zná,“ dodává Zaťovič.

Co se formy Komety týče, v závěru sezony ukázala, že se s ní musí počítat. Vyhrála v Pardubicích, v neděli doma nadělila Spartě bůra.

„Je tady hodně nových hráčů, ale myslím, že v extralize trenéři znají všechny hráče.“

„Poslední kolo nám ukázalo, že umíme hrát proti silným zápasům, což je v play off dobře. Chtěli jsme začínat doma, zápas jsme zvládli. Myslím si, že to bavilo lidi, bavilo to i hráče na ledě. Naladili jsme se dobře na středu,“ říká rodák z nedalekého Přerova. 

„Doufám, že formu máme, protože konec sezony už byl lepší. Pro tyhle momenty se hraje hokej a musíme udělat všechno pro to, abychom hráli co nejdéle,“ uzavírá Zaťovič.

Radost HC Kometa Brno

Radost HC Kometa Brno | Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz