TOP 10 přestupů v Tipsport extralize

12. června 2022, 15:10

Marek Hedbávný

Odliv zahraničních hokejistů z KHL způsobuje přestupy, které by se za normálních okolností těžko uskutečnily. Několik příkladů nabízí i tento žebříček doposud nejzajímavějších změn v Tipsport extralize.

Jakub KOVÁŘ (G, 33 let, ZSC Lions → Sparta Praha)
Na startu loňského ročníku hrozilo, že Kovář vinou zdravotních problémů ukončí kariéru. Přesto pro něj měla sezona takřka pohádkový konec: Kovář se uzdravil, v Curychu se rozchytal do parádní formy a v play off s téměř 94% úspěšností zákroků pomohl ZCS ke stříbru. Zkušeností má požehnaně, kdo jiný by se tak měl vyrovnat s tlakem, který se rok co rok klade na sparťanské brankáře?

Peter ČEREŠŇÁK (O, 29 let, Plzeň → Pardubice)
Se Slovenskem získal bronz na olympijských hrách, v extralize pokořil hranici čtyřiceti bodů a získal trofej pro nejlepšího obránce soutěže. Svými výkony si nahlas říkal o smlouvu v NHL, z Plzně však přestupuje k extraligové konkurenci. Dynamo získává dominantního hokejistu a k tomu uznávaného lídra.

Tomáš KUNDRÁTEK (O, 32 let, Třinec → Brno)
Nejenže získal s Třincem svůj druhý titul v řadě, zároveň zářil na mezinárodní scéně. Na olympijských hrách patřil k málu světlým okamžikům v českém nároďáku, důležitou roli sehrál i při zisku bronzové medaile na mistrovství světa. Jen málokterý obránce v Tipsport extralize bude mít na hru svého týmu takový vliv jako on.

Jakub JEŘÁBEK (O, 31 let, Spartak Moskva → Třinec)
Oceláři vybudovali dynastii a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se měli stáhnout z výsluní. Směle můžou pomýšlet na čtvrtý titul za sebou – většina úspěšného kádru totiž zůstává a novou hvězdnou posilou je právě Jeřábek.

Jakub KREJČÍK (O, 30 let, Minsk → Sparta Praha)
Všichni mají dodnes před očima, jak zásadní měl Krejčík podíl na brněnském doublu. Šlo o rozdílového beka schopného sbírat téměř bod na zápas. Posune na jiný level obranu i ve Spartě?

Peter MUELLER (Ú, 34 let, Brno → Vítkovice)
Rozhodně nejpřekvapivější přestup. Ne kvůli tomu, že se po čtyřech sezonách rozloučil s Kometou, ale vzhledem k tomu, kam má namířeno – Vítkovice doteď byly veskrze průměrným extraligovým klubem. Nákup Muellera to může změnit...

Lukáš SEDLÁK (Ú, 29 let, Čeljabinsk → Pardubice)
V Rusku byl hvězdou, ostatně v kanadském bodování uplynulé sezony skončil sedmý, přesto se na vrcholu sil vrací do Česka. Je v Sedlákových schopnostech, aby soutěži dominoval podobným způsobem jako letos Filip Chlapík na Spartě.

Jakub FLEK (Ú, 29 let, Karlovy Vary → Brno)
Není to vyloženě mašina na góly, díky Flekově komplexnosti jde ale o špičkového hráče evropského formátu. Brno by i díky němu mělo hrát živelnější a přímočařejší hokej.

Michal BULÍŘ (Ú, 30 let, Plzeň → Liberec)
Překvapilo, s jakou lehkostí zvládl přestup do Plzně. Neustále se o něm mluvilo jako o náhradě za Milana Gulaše, což by leckoho rozhodilo, ne však Bulíře: byl druhým nejlepším střelcem Tipsport extraligy a jejím třetím nejproduktivnějším hráčem. Teď se, po roce, vrací pod Ještěd – už s nálepkou nezpochybnitelné extraligové hvězdy.

Tomáš HYKA (Ú, 29 let, Čeljabinsk → Pardubice)
Roman Will, Tomáš Dvořák, Peter Čerešňák, David Musil, Lukáš Radil, Lukáš Sedlák a právě Tomáš Hyka. To je výčet dosavadních pardubických posil. Co jméno, to osobnost. Dynamo je tak asi největším favoritem na titul. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz