TOP 100 hráčů sezony: Daniel Voženílek (3. místo)

Foto: Milan Richtr a Karel Pech, hclitomerice.cz

Po konzultacích s desítkami lidí, kteří se pohybují kolem Chance ligy, jsme sestavili žebříček sta nejlepších hráčů sezony 2019/2020. Postupně si je představíme. Na 3. místě se umístil Daniel Voženílek (HC Stadion Litoměřice).

Sportovní manažeři vyhlásili Daniela Voženílka nejlepším útočníkem sezony, na prvním místě je mezi forvardy i v tomto žebříčku.

Daniel Voženílek zakončil základní část se 64 body. Víc bodů posbíral jen frýdecko-místecký Petr Kafka, který ale druhou polovinu sezony strávil ve výkonnostně slabší skupině.

Voženílek zářil hlavně v první části sezony, kdy byl společně s Lukášem Žálčíkem nejproduktivnějším hráčem Chance ligy. Stadionu tehdy pomohl k až nečekaně hladkému postupu mezi osmičku 34 body ve 30 zápasech.

Vysokou produktivitu si udržel i v nadstavbě, v ní měl ale výrazně horší statistiky směrem dozadu. Stadionu se po Vánocích rozpadl tým a začal klesat tabulkou.

Voženílek se pasoval především do role nahrávače. Byl silný u mantinelů, těžko se odstavoval od puku – fanoušci mu dokonce začali vzhledem k jeho stylu přezdívat litoměřický Jágr.

V jakých dalších statistikách kapitán Stadionu vynikal?

Získal 25 přesilovkových bodů (4. v lize).

Průměrně odehrál 19 minut a 53 vteřin (6. v lize mezi útočníky).

Blýskl se 42 asistencemi (5. v lize).

Vystřelil 149x na branku (21.).

V rámci Litoměřic vynikal parádními hodnotami Corsi, to znamená, že s ním na ledě dokázal Stadion svého soupeře výrazně přestřílet.

V rovnovážném stavu byl u 49 vstřelených a u 43 inkasovaných gólů. Na počet obdržených branek není zrovna hezký pohled, vše ale Stadionu vynahradil svým ofenzivním přínosem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz