TOP 100 hráčů sezony: Martin Kadlec (7. místo)

Foto: Milan Richtr a Karel Pech, hclitomerice.cz

Po konzultacích s desítkami lidí, kteří se pohybují kolem Chance ligy, jsme sestavili žebříček sta nejlepších hráčů sezony 2019/2020. Postupně si je představíme. Na 7. místě se umístil Martin Kadlec (HC Stadion Litoměřice).

A máme tu nejlepšího střelce!

Martin Kadlec zběsilým finišem dostihl Lukáše Žálčíka a oba dali po 32 gólech. Vzhledem k tomu, že Kadlec odehrál o zápas méně než prostějovský konkurent, právě Kadlec v téhle sledované statistice zvítězil.

Jo a ještě – co máme přesně na mysli tím zběsilým finišem? 

To, že Kadlec v posledních devíti kolech nasázel dvanáct gólů. Už tedy chápete, proč jsme použili přívlastek zběsilý?

V horní nadstavbě nebylo lepšího střelce. Zatímco v první části dal Kadlec dvanáct gólů, po rozdělení soutěže skóroval rovnou dvacetkrát. Je přitom zajímavé, že se Litoměřicím dařilo hlavně v první půlce. V té druhé už se propadaly tabulkou.

V jakých dalších ohledech patřil Kadlec ke špičce v Chance lize?

Se 12 přesilovkovými góly skončil třetí.

Na branku celkem vypálil 178x, což byl osmý nejvyšší počet v soutěži.

V rovnovážném stavu byl u 53 vstřelených a u 41 inkasovaných gólů. S Kadlecem na ledě tedy rozhodně nuda nebyla – i proto, že jen na jeho bruslení je radost pohledět.

„Když vám dá trenér prostor a hrajete, tak je to hned lepší. Když pak uděláte chybu a trenér na vás neřve, tak je to jiné. Hráč si potom dovolí víc a ve hře mu to víc vychází. Na Slavii jsem prostor od trenéra neměl. Byl jsem tam dost pod tlakem, ani jsem moc nehrál," ohlíží se Kadlec za svým vzestupem a děkuje kouči Davidu Brukovi.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz