TOP 5 posil Motoru: plzeňské duo a objev Chance ligy

České Budějovice po senzačním zisku bronzové medaile udržely kostru kádru pohromadě. Během léta navíc přivedly posily s hodně zajímavým potenciálem.

Mikuláš Hovorka (O, 21 let)

Minulá sezona: Slavia Praha (50 zápasů, 6+14)

Objev uplynulého ročníku Chance ligy. Hovorka se zlepšoval každým zápasem, každým zápasem získával herní sebevědomí a na konci sezony patřil navzdory nízkému věku k nejdominantnějším obráncům soutěže. Šlo zřejmě o nejzajímavějšího prospekta v první lize, Motor tak tímhle podpisem možná vyhraje jackpot – Hovorkův potenciál je i díky jeho 198 centimetrů vysoké postavě a pravému držení hole ohromný.

Martins Dzierkals (Ú, 25 let)

Minulá sezona: Plzeň (54 zápasů, 10+20)

Loni na podzim zářil, sbíral přes bod na zápas, bavil fanoušky svou rychlostí a mluvilo se o něm jako o nové extraligové hvězdě. Jenže... Pak se něco stalo a Dzierkals bodově polevil, ba skoro se až zastavil. Tohle zřejmě řadu zájemců lehce vystrašilo, i proto Dzierkals zůstával v létě poměrně dlouho bez angažmá.

Zdeněk Doležal (Ú, 29 let)

Minulá sezona: Sparta Praha (40 zápasů, 7+12)

Musel to zkusit, jinak by si to vyčítal. Návrat domů do Sparty ale Doležalovi až tak nevyšel, pro nadcházející sezonu by se nevešel do prvních tří formací, a tak ho Pražané navzdory pokračující smlouvě uvolnili zpátky do Českých Budějovic. Tam bude mít Doležal výsadní postavení, určitě si zahraje i přesilovky, v čemž je díky mimořádné koncovce vůbec nejplatnější.

Filip Přikryl (Ú, 21 let)

Minulá sezona: Plzeň (56 zápasů, 6+7)

Nestává se moc často, aby talent Přikrylova formátu měnil v rámci Tipsport extraligy dres. S odstupem času se proto tenhle přesun může jevit jako jeden z nejzásadnějších za celé letošní přestupové období. Přikryl byl v sezoně 2020/2021 nejproduktivnějším juniorem soutěže, zahrál si i na světovém šampionátu do dvaceti let a dlouhodobě patřil k největším talentům svého ročníku.

Lukáš Vopelka (Ú, 26 let)

Minulá sezona: Zlín (29 zápasů, 3+6)

Co se mohlo pokazit, to se taky loni pokazilo. Sestup se Zlínem, zranění, nijak závratné osobní výkony... Přesto by mohl být Vopelkův podpis pro Motor hodně důležitý, očekávat od něj může minimálně se secondary scoringem. Například v sezoně 2020/2021 zaujal Vopelka v Tipsport extralize jedenácti góly v 37 utkáních, v Českých Budějovicích je navíc doma, takže by si mohl životní pohodu přenést i na led.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz