TOP 5 posil Pardubic: dříč, moderní bek i vyzyvatel Kloučka

5. července 2021, 19:36

Josef Prášek

Nová éra Pardubic? Dynamo si i díky miliardáři Petru Dědkovi může dovolit vybudovat silný tým na další sezonu. A to se i děje, klub doposud získal zajímavé hráče. Navíc kdo ví, třeba ještě nějaká posila přijde...

Dominik Frodl (G, 25 let)

Minulá sezona: Plzeň, 39 zápasů (91.62 %, 2.43 G/Z)

Frodl opouští Plzeň po třech sezonách. Nutno říci, že předváděl skvělé výkony a byl jasnou jedničkou indiánů. Před dvěma ročníky dokonce vychytal sedm čistých kont v základní části. A letos na jaře také odchovanec Slavie debutoval v národním týmu. O jeho přesunu do Pardubic se hovořilo už delší dobu a s Milanem Kloučkem se porve o post jedničky.

Jan Košťálek (O, 26 let)

Minulá sezona: Sparta, 59 zápasů (15+19)

Komplexní bek, který patří k nejlepším v ofenzivní i defenzivní hře. Těžko hledat jeho slabiny. V základní části získal za Spartu 26 bodů a v play off byl druhým nejproduktivnějším bekem ze všech: 4+4 a nejlepší byl ve statistice +/-, kde byl na pozitivním čísle 14. O Košťálkovi se navíc ví, že má třeba parádní pohyb s kotoučem. Tento příchod se Dynamu skutečně povedl.

Adam Musil (Ú, 24 let)

Minulá sezona: Liberec, 61 zápasů (17+11)

Jeho slavný otec František si vnitřně přál, aby do Pardubic jeho syn šel. A to se stalo, Adam Musil tam jde navíc se zkušenostmi z mistrovství světa. Do Dynama přišel z Liberce s velkými ambicemi.

David Cienciala (Ú, 25 let)

Minulá sezona: Mladá Boleslav, 47 zápasů (13+23)

Takového hráče chce každé mužstvo. Tohle řekla o Ciencialovi legenda Mladé Boleslavi Tomáš Nouza. Rodák z Třince v uplynulém roce zase vyrostl. Více bodů v extralize doposud nezískal, byl u důležitých momentů a na ledě plnil i jiné úkoly než ty ofenzivní.

Robert Říčka (Ú, 32 let)

Minulá sezona: Sparta, 47 zápasů (15+10)

Nejstarší z posil. Nicméně stále ve věku, kdy může být velice platný. Ještě než se pořádně živil hokejem, vydělával si po brigádách třeba ve skladu s pneumatikami. Říčka se do extraligy prosadil v pozdějším věku (před šesti lety), a to ve Zlíně. Bodoval i ve Spartě, kde byl poslední čtyři roky. Kromě jednoho ročníku, kdy byl zraněný, tak získal 24, 25 a 25 bodů. Zakládá si na dobré střele či bruslení. A vše si musel poctivě vydřít.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz