Třebíč skládá soběstačný tým: zapojí se čtyři mladé posily

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Do přípravy s Horáckou Slavií se nově zapojili čtyři mladí útočníci s extraligovými zkušenostmi: z Olomouce přicházejí Michal Matiaško s Josefem Podlahou, z Hradce Králové pak Filip Jirásek (na fotce) a po dvou sezonách v zahraničí se do Česka vrací Miroslav Rohlík.

Jirásek má za sebou dva roky v projektu Dukla. Litoměřice mu dávaly velký prostor zejména při oslabení – v Chance lize se zařadil ke specialistům v této herní činnosti. Jeho defenzivnější role souvisela s nižší produktivitou: v minulé sezoně získal v 58 zápasech devět bodů (3+6). Tři starty s bilancí 3+1 pak zapsal v národním týmu U19.

V reprezentační devatenáctce se loni objevoval také Michal Matiaško, který v uplynulém ročníku vstřelil svůj první gól v extralize. Věkem je stále junior, takže může bojovat o nominaci na domácí MS.

V olomoucké juniorce tvořil Matiaško údernou dvojičku s Josefem Podlahou. Oba získali po 53 bodech a byli jasně nejproduktivnějšími hráči týmu.

Dvaadvacetiletého forvarda Miroslava Rohlíka si čeští fanoušci pamatují zejména díky sezoně 2016/2017, kdy naskočil do osmi extraligových zápasů za Pardubice (1+0). Pak se ale vydal do zahraničí: hrál zámořskou WSHL a loni si vyzkoušel švédskou divizi (47 utkání, 16+14).

Dosavadní posily Třebíče

Jakub Jenáček (O, Vsetín)
Martin Padrnos (O, Zlín)
Martin Šťovíček (Ú, Chomutov)
David Michálek (Ú, Havlíčkův Brod)
Petr Patyk (Ú, Řisuty)
Jan Václavek (Ú, Zlín)
Tomáš Havránek (Ú, Karlovy Vary)
Filip Jirásek (Ú, Litoměřice)
Miroslav Rohlík (Ú, Alvesta, SWE4)
Josef Podlaha (Ú, jun. Olomouc)
Michal Matiaško (Ú, jun. Olomouc)

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

Aktuální soupiska SK Horácká Slavia Třebíč

Brankáři: Pavel Jekel, Dominik Svoboda.

Obránci: Václav Čejka, Šimon Szathmáry, Lukáš Forman, Jakub Jenáček, Michal Furch, Lukáš Hort, Lukáš Marek, Martin Padrnos.

Útočníci: Michal Vodný, Lukáš Nedvídek, Matěj Psota, Martin Šťovíček, David Michálek, Ondřej Malec, Lukáš Paták, Tadeáš Král, Radim Ferda, Robert Havlát, Jakub Čejka, Petr Patyk, Jan Václavek, Tomáš Havránek, Filip Jirásek, Miroslav Rohlík, Josef Podlaha, Michal Matiaško.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz