Trest ve hře za kousnutí soupeře? Nekoušu, hájí se Králík. Spoluhráči z legrace žádají náhubek

Foto: hc-olomouc.cz

6. listopadu 2013, 14:19

Adam Bagar

Na sobotní duel v Berouně jen tak nezapomene olomoucký útočník Lukáš Králík (na snímku), který od hlavního rozhodčího vyfasoval rekordních 52 trestných minut. Jedním z přestupků mělo být i údajné kousnutí protihráče, za které inkasoval trest ve hře a minimálně jedno utkání si tudíž nezahraje. Jenže jak Králík, tak i domácí Medvědi jakékoliv kousnutí popírají. Ačkoliv je v tom dvacetiletý sympaťák z Hané evidentně nevinně, musí nyní čelit řadě posměšků. „Ani jsem z toho pak nemohl spát,“ přiznává.

Závěr prvoligového střetnutí mezi Berounem a Olomoucí se celkově dohrával v dosti nervózním duchu, i díky nepřesnému hlavnímu sudímu Miroslavu Petružálkovi, který s trestnými minutami rozhodně nešetřil. Jen olomoucký Lukáš Králík jich obdržel 52, což je vskutku málo vídané číslo. „To se mi ještě nikdy nestalo,“ potvrzuje. Ona kritická chvíle, na kterou jen tak nezapomene, přišla v čase 47:49. 

Tomáš Vošvrda vyjížděl při výhodě z branky a začal se tam trošku pošťuchovat s Lukášem Kuželem, tak jsem ho mírně odstrčil a vznikla šarvátka. V jejím konci po mě rozhodčí začal řvát, ať ho nekoušu nebo dostanu stopku,“ popisuje Králík podrobně celou situaci, po níž byl poslán s trestem ve hře do šatny. A důvod? Kousnutí protihráče při vzájemné šarvátce, píše se v oficiálním zápise o utkání.

„K ničemu takovému vůbec nedošlo, jsem z toho stále překvapený a je mi to hodně líto,“ chrlí ze sebe dvacetiletý útočník, který se po zápase dokonce s Kuželem telefonicky spojil. „Bavili jsme se o tom a o žádném kousnutí nevěděl a ani nic takového nezpozoroval,“ pokračuje Králík, který čeká na verdikt disciplinární komise. „Věřím, že dostanu jen jeden zápas, ale prý to může být až pět utkání,“ kroutí hlavou.

V posledních dnech to nemá rozhodně jednoduché, taková zpráva se totiž v dnešní době internetu a moderních technologií rozkřikne vcelku rychle. „Chodí mi skutečně dost vzkazů, zpráv a odkazů z internetu. Ale ti nejbližší mi věří a trenéři to viděli přímo na ledě, dokonce jsme se dívali i na video,“ prozrazuje olomoucký útočník, který musí samozřejmě čelit i řadě rýpavých posměšků z úst vlastních spoluhráčů.

„Skoro každý si teď ze mě dělá srandu, že jsem jediný masožravý králík na světě nebo že si mám vzít na trénink pro jistotu náhubek,“ směje se. Ačkoliv se za rváče nepovažuje, poslední dobou má na pěstní výměny názorů vcelku velké štěstí, nebo spíše smůlu. „Může to vypadat tak, že bitky vyhledávám, ale vždycky se k tomu spíše přimotám jako slepý k houslím,“ říká Králík, který se v tomto roce pobil už čtyřikrát.

„Na konci uplynulé sezony dvakrát, ale to bylo spíše pro pobavení diváků. Třeba s Brettem Palinem to bylo úplně v pohodě. A v novém ročníku? Na Spartě jsem dal hráči čisté tělo a pak jsem jen viděl, jak už na mě jede, tak jsem se mu musel postavit. No a teď jsem naposledy chránil brankáře,“ vysvětluje. „Rozhodně bych byl radši, kdybych byl v očích fanoušků jako platný hráč a ne ten, kdo sbírá trestné minuty,“ hlásí.

Krotit jej trošku musí i vlastní rodina. „Taťka mi říkal, že bych se měl uklidnit, protože si tím moc nepomáhám. Radši bych samozřejmě hrál, než jen trénoval a viděl kluky připravovat se na zápas,“ říká Králík. To přítelkyně má starost hlavně o jeho zdraví. „Ta mi spíše jen napíše, jestli se mi něco nestalo,“ pokračuje šikovný forvard, který si nedávno vyzkoušel také angažmá v zámořské juniorské soutěži.

„Tam byla tvrdá hra na denním pořádku, ale nemyslím si, že bych si to přivezl od tama. Každopádně to byla super zkušenost, přestože jsem odehrál jen něco málo přes čtyřicet zápasů. Někdo říká, že mi to pomohlo a někdo zase, že jsem ztratil rok, kdy jsem se tady mohl v juniorce vyhrát. Každý to bere jinak,“ hovoří o své cenné zámořské zkušenosti, při níž se mimo jiné dobře naučil cizí jazyk.

Nyní už druhým rokem nastupuje současně za olomoucké áčko i juniorku. „Máme tady hodně dobrých útočníků, takže musím dál makat, abych si vybudoval pevné místo v sestavě A-týmu, což je takový můj cíl,“ prozrazuje Králík, který působí velmi spokojeně. „Nálada v kabině je výborná, nejsme pod žádným tlakem a na Mladou Boleslav ztrácíme pouze dva body, klidně je můžeme přeskočit!“ uzavírá odhodlaně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz