Třetí výhra i vtípek na Krejču. Ale úvod? Tragédie, krotí Hanáci euforii

Foto: Daniel Klement, hc-olomouc.cz

23. září 2022, 10:05

Josef Prášek

Ve třech zápasech devět bodů? Tohle by čekal nejspíš málokdo – Olomouc po odchodu Davida Krejčího zažívá nejlepší vstup do extraligy od postupu v roce 2014. Ve čtvrtek doma Mora smetla Spartu 4:0!

Ovšem prvních deset minut utkání tomu vůbec nenapovídalo.

„To byla tragédie. Můžeme děkovat Braňovi (Konrádovi), že to zavřel. Koledovali jsme si,“ připustil olomoucký forvard Jakub Orsava.

„Pak jsme dali šťastný gól a nějak se to zlomilo. Dali jsme druhý a byli jsme na koni,“ popisoval.

Podobný komentář měl i hlavní kouč Jan Tomajko: „Nezačali jsme vůbec dobře, bylo tam hodně ztrát, Sparta mohla dát čtyři až pět branek. Braňo nás neskutečně podržel. První třetina nebyla vůbec dobrá. Až ve druhé a třetí třetině jsme se zlepšili.“

„Prvních deset minut? To byla tragédie. Můžeme děkovat Braňovi, že to zavřel."

Hanáci sice začali špatně, ale první střela na sparťanskou branku skončila gólem. Šťastně se prosadil po chybě soupeře Lukáš Nahodil. S favoritem to hodně zamávalo a po druhé brance domácích byli Pražané jako opařeni.

Mora nakonec přejela Spartu 4:0, ale špatného startu se už bude chtít vyhnout. „Nemůžeme takhle začínat zápasy,“ upozornil Orsava.

„Takový zápas si nepamatuji asi nikdy, že by nás někdo tak výrazně přehrával prvních deset minut. V šatně jsme si přitom říkali, že musíme mít výborný začátek, ale bylo to přesně obráceně. Koukali jsme se na ně a oni kolem nás jezdili jak mezi kuželkami,“ komentoval 31letý útočník.

Nová olomoucká posila se i premiérově zapsala mezi střelce – Orsava zvyšoval na 4:0 v přesilovce.

„Gól potěší, ale hlavní jsou tři body. Máme dobrý start do sezony, v neděli další zápas. Je to pro nás důležité, ale zbývá 49 kol. Velkou váhu bych tomu nepřikládal,“ krotil euforii.

Klidný byl na tiskové konferenci i Jan Tomajko, který dostal i dotaz, zda už přišla gratulace od Davida Krejčího. „Zatím ne,“ pousmál se a pak zvážněl. „Ale jsou to jen tři kola, zbývá jich 49. Body jsou dobré ve třetím kole, ale také ve třicátém. Jsou to stejné tři body.“

„Ale jsou to jen tři kola, zbývá jich 49. Body jsou dobré ve třetím kole, ale také ve třicátém. Jsou to stejné tři body.“

O Krejčím mluvil také Orsava, na kterého zatím ale nebyly narážky, že by například v přesilovce měl nahradit současného hráče Bostonu. „Samozřejmě všichni vědí, kdo tady loni byl. Ale nás tam je dalších dvacet a musíme se snažit bojovností a týmovostí ho nahradit.“

Po utkání klub pobavil i na sociálních sítích, kde poukázal na to, že i bez hvězdného Krejčího to zatím jde. Čemuž mnoho lidí nevěřilo… Olomouc je ale po předehrávce 3. kola na druhém místě extraligové tabulky.

„Musíme hrát furt bojovně jako tým. Pak se to nějak dostaví, třeba jako teď,“ zavelel Orsava.

„Máme stále na čem pracovat, není to tak, jak bychom si asi představovali,“ narážel na přesilové hry, které Olomouci zatím moc nejdou. Až proti Spartě využili první početní výhodu v sezoně.

Samotný Orsava si přesun na Hanou pochvaluje. „Cítím důvěru od trenérů, což je pro mě hlavní,“ zakončil nejlepší hráč Olomouce proti Spartě.

Foto: Daniel Klement, hc-olomouc.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz