Třída a bída: Přikryl diriguje hru Litoměřic, Réway se trápí

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

Martin Réway na sebe poutá pozornost, kamkoliv vkročí. Angažmá v Porubě ale zatím slovenskému šikulovi nevychází podle představ. Z individuálního ani týmového hlediska...

Třída

Třebíč to válcuje už od startu
Horácká Slavia dominuje letošnímu ročníku Chance ligy. Třeba i díky tomu, že se hned v sedmnácti zápasech z celkových 25 dostala do vedení jako první. Specialistou na úvodní trefy je Ladislav Bittner (6x).

Jenyš drží Porubu
Jedním z mála porubských hráčů, který při současné krizi snese přísná měřítka, je útočník Pavel Jenyš. Přestože Ostravané letos vyhráli jen desetkrát, Jenyš má už čtyři vítězné góly (nejvíc v lize). Celkově skóroval desetkrát.

Přikrylova klasika
U Romana Přikryla vždy výrazně převyšovaly asistence nad počtem branek. Nejinak je tomu letos – po 24 zápasech má bilanci 5+23. Nikdo jiný nepřihrál na tolik gólů jako právě tento litoměřický centr.

Foto: Martin Voltr

Bída

Réway se trápí
Jedenáct zápasů, nula gólů a pět asistencí. Martin Réway se porubským tahounem (alespoň zatím) nestal. Vždy to byl hlavně tvůrce hry, stejně by to ale od něj chtělo víc střelby: devatenáct střeleckých pokusů z jedenácti zápasů je prostě málo. Zvlášť, když hned 43 % svých střídání začíná v útočném pásmu. 

Šumperk nezvládá nájezdy
Šumperské zápasy často končí remízou. Jakmile utkání dojdou do nájezdů, Draci v nich obvykle selžou: z šesti dosavadních rozstřelů zvládli jediný. A to přitom ve svém středu mají nájezdového experta Dávida Kohúta, který se málokdy mýlí.

Při hře 5 na 5 teda nic moc...
Jsou to hráči, kteří si v hokeji udělali vynikající jméno, letos jsou ale při hře 5 na 5 u mnoha inkasovaných gólů a ne až u tolika vstřelených. Řeč je třeba o ústeckém obránci Jakubu Trefném (poměr gólů pro a proti 9:21), frýdecko-místeckém forvardovi Vítu Christovovi (8:23) nebo benáteckém veteránovi Lukáši Pabiškovi (5:18).

Foto: Martin Voltr

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz