Třída a bída: Račuk dominuje, zato Jánský se trápí

Foto: Michal Polák, hc-havirov.cz

Marek Račuk se Prostějovu vyplácí – na ledě působí dominantním dojmem (nejen díky urostlé postavě). Naopak ústecký forvard Peter Jánský herní pohodu teprve hledá...

Třída

Račuk je vidět
Když je Marek Račuk na ledě a Jestřábi zrovna vstřelí gól, v 57 % případů se na něm nějak podílel (buď ho sám dal, případně nahrával). Z pravidelně nastupujících prvoligových hráčů má tuto hodnotu – tzv. individuální bodovou produktivitu – vyšší jen českobudějovický Cody Bradley (60 %). Račuk se může po dvaceti zápasech chlubit bilanci 5+23, je tak nejlepším nahrávačem Chance ligy.

To je postřeh!
Buly většinou bývají doménou zkušených hráčů. Osmnáctiletý talent z Benátek nad Jizerou Jan Jeník ale ukazuje, že to není pravidlem. Vyhrál 34 z 41 vhazování, což dává 83% úspěšnost! 

Karabáčkova formace dostává soupeře pod tlak
Po třech zápasech za Motor má Václav Karabáček ve statistikách jeden gól. Nic světoborného. Vyniká však v Corsi: když byl na ledě v situacích 5 na 5, České Budějovice svého soupeře výrazně přestřílely. Samy vyslaly 47 pokusů, zato soupeř se zmohl jen k 17 střelám. To dává skvělý 73% poměr. Nutno dodat, že Karabáček začíná 67 % svých střídání v útočném pásmu. Potom je vše jednodušší. Využije Karabáček střelecké převahy k vyšší produktivitě? 

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Bída

Pozor na zadní vrátka
Horácká Slavia má sice nejvyšší úspěšnost početních výhod (21,14 %) v Chance lize, je v tom však jeden háček. Sice v přesilovkách hodně gólů dává, ale už jich taky docela dost dostala – konkrétně osm. Také v tomto ohledu nemá Třebíč v lize konkurenci, byť v tomto případě by "prvenství" ráda někomu přenechala. 

Co s tím? 
Rytíři sice drží sérii pěti výher, jejich hra má ale k ideálu daleko. Kladno se musí zlepšit především v přesilovkách – jeho úspěšnost v početních výhodách klesla pod 14 procent. 

Trápí se Ústí a s ním i Jánský
Peter Jánský odehrál za Ústí nad Labem devět utkání, stále ale čeká na gól a ve statistikách má pouze dvě asistence. Když přitom v první lize působil naposledy, za Kladno sbíral takřka bod na zápas. Od trenérů má důvěru, pravidelně odehraje přes osmnáct minut, ani to ale zatím k produktivitě nevede. Ve statistice +/- je na minus sedmi. Připomínáme, že sezonu začal v Kadani, kde měl výrazně lepší čísla (9 utkání, 2+3, +2).

Peter Jánský.

Peter Jánský. | Foto: Karel Dvořáček, sportyusti.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz