Třída a bída: V čem vynikají Martynek, Žálčík nebo Drtina?

Foto: Jan Velčovský, hcf-m.cz

Lukáš Žálčík dává jeden gól za druhým, ve skvělé formě je i Rostislav Martynek (na fotce). Zajímavé statistiky mají také Jan Brož s Jiřím Drtinou.

Třída

Rostislav Martynek
Veterán Martynek zvládá roli lídra parádně. Po 23 zápasech má už třináct gólů a čtrnáct asistencí. Úžasná je především jeho úspěšnost střelby – drží si ji na 27,08 %. Z pravidelně hrajících prvoligových hokejistů je na tom lépe pouze slávista Aleš Furch (27,59 %).

Jan Brož
Jednadvacetiletý Brož zvládá nováčkovskou sezonu parádně. Mezi brankáři má nejlepší poměr výher (13) a porážek (4). Navíc má už pět čistých kont.

Jiří Drtina
Martin Vágner odešel do Vrchlabí, a tak se v Chance lize hledá jeho nástupce. Vágner totiž vynikal v počtu zblokovaných střel. Momentálním lídrem této statistiky je slávista Jiří Drtina. Za třicet zápasů padl do rány už 53x. Druhý je porubský Patrik Urbanec (49).

Lukáš Žálčík
Prostějovský letec Žálčík je s 18 trefami druhým nejlepším střelcem soutěže. Zajímavé je hlavně to, v jakých situacích skóruje. Hned čtrnáctkrát se trefil při hře v pěti proti pěti (nejvíckrát v lize). Zároveň dal čtrnáct gólů v době, kdy bylo skóre zápasu nerozhodné nebo byl mezi týmy rozdíl jediné branky (i v tomto ohledu je nejlepší v Chance lize). Nejenže tedy střílí jeden gól za druhým, ale navíc je dává v době, kdy jsou nejvíc potřeba.

Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Bída

Kajínek čeká na gól
Hráčem s nejvíce střelami na branku, který ještě neskóroval, je jihlavský obránce David Kajínek. Ani jedna z jeho 59 ran neskončila v brance. Kajínek je nicméně skvělým hráčem do defenzivy, navíc má dvanáct asistencí, takže přínos pro Duklu je z jeho strany velký. Určitě by ale chtěl střeleckou smůlu prolomit, přece jen by se mu pak hrálo lépe.

Přerovské tresty
Týmy s nejvíce dvouminutovými tresty jsou Přerov a Litoměřice (obě mužstva mají už 177 dvouminutových vyloučení). Zubři i kališníci jsou na hraně postupu a nepostupu do play off – pokud chtějí do vyřazovacích bojů, hodila by se větší disciplinovanost. 

Trenér Kamil Přecechtěl.

Trenér Kamil Přecechtěl. | Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz