Třinec se usmířil s Králem, ocenil také Sekeráše, Peterka či Bonka

Foto: hcocelari.cz

8. listopadu 2019, 19:49

Adam Bagar

Třinec v rámci oslav 90. narozenin slavnostně vyvěsil pod strop Werk Areny nejen svoje největší úspěchy, ale také dresy pěti klubových legend!

Oceláři během ceremoniálu před exhibiční reprízou extraligového finále 1998 vyvěsili jméno zakladatele třineckého hokeje Boleslava Moravce a navždy vyřadili čísla 77 Lubomíra Sekeráše, 11 Jana Peterka, 14 Radka Bonka a 91 Richarda Krále.

Král je stále nejproduktivnějším hráčem třinecké historie

Hlavně poslední jmenovaný měl z ocenění obrovskou radost. S klubem se nerozešel zrovna v dobrém, spory s vedením měly dokonce soudní dohru. Dnes už devětačtyřicetiletý Král nebyl pod Javorovým dlouho vítaný, ale to už je minulostí.

Autor úctyhodných 568 bodů (209+359), které z něj dělají nejproduktivnějšího hráče třinecké historie, dostal pozvánku, kterou vzápětí i přijal a od fanoušků si vysloužil velké ovace. Válečná sekera byla ke spokojenosti Werk Areny zakopána!

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Dnes slavíme už 90. narozeniny! ?

Příspěvek sdílený HC Oceláři Třinec (@hcocelaricz),Lis 8, 2019 v 9:30 PST

I další toho udělali pro třinecký hokej strašně moc. O rok starší Lubomír Sekeráš v Třinci vládne obráncům, někdejší hokejista NHL v tamním dresu zazářil 217 body (71+146). Současný sportovní manažer Jan Peterek se zaskvěl 452 body (157+295).

A Radek Bonk? Kapitán prvních třineckých šampiónů z roku 2011 dorazil pod Javorový z Kanady, aby viděl oslavy na vlastní oči. Borec s více než tisícovkou startů v nejlepší lize světa odehrál za Oceláře šest sezon a nasbíral 209 bodů (74+135).

Richard Král po exhibici v Třinci

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz