Třinec smetl Dynamo a dokráčel si pro semifinále. Jak vypadají dvojice?

Foto: Facebook Mládež HC Oceláři Třinec

Čtvrtfinále DHL extraligy juniorů je minulostí. Třinec ve čtvrtém zápase proti Pardubici dokonal obrat série a zajistil si postup do semifinále. Vítěz základní části to zvládl jako jediný ze čtyř favoritů a v dalším kole narazí na jihlavskou Duklu. Druhou dvojici vytvoří Bruslaři se Spartou.

Pouze jedna čtvrtfinálová série DHL extraligy juniorů dospěla do čtvrtého zápasu. A právě v ní se jako v jediné z postupu do semifinále radoval papírový favorit. Ovšem také Třinec se na postup mezi čtveřici nejlepších nadřel, i když tomu výsledek čtvrtého duelu proti Pardubicím příliš neodpovídá.

Oceláři ovšem ztratili hned první utkání série na svém ledě a o den později je k vyrovnání stavu dovedl až obrat v poslední minutě. Pak Třinec zvládl divokou přestřelku v Pardubicích, kde opět rozhodovaly až závěrečné okamžiky. Ve čtvrtém utkání mohli mladí Oceláři sérii ukončit, což se jim s přehledem podařilo.

V úvodu utkání tomu pomohly dvě rychlé branky, které od sebe dělila necelá minuta herního času. A i když se do první větší šance dostalo Dynamo, otevřel skóre Oskar Haas, kterého následoval Tomáš Šilar. Jenže to nebylo všechno. Podobný kousek předvedli Michal Ramik a Adam Cedzo také ve druhé třetině a Třinec rázem vedl o čtyři branky.

Domácí se také dostávali do šancí, pro tyto případy byl ale v bráně vždy připraven Jakub Klimek. Třetí části utkání zpestřila bitka mezi domácím Chabadou a hostujícím Šutým a přišel také pátý gól Ocelářů, o který se postaral Adam Cedzo.

Na tuto branku už ale domácí odpověděli a odčarovali tak kouzla Klimka v hostující brance. Jediným úspěšným střelcem domácím se stal Radek Tomas, který tak vsítil poslední pardubický gól v této sezoně. Ačkoliv Pardubice byly Třinci rovným soupeřem, ve čtvrtém utkání zvítězil favorit poněkud jednoznačně.

Třinečtí junioři se jakožto vítězové základní části v semifinále střetnou s nejhůře nasazeným týmem, kterým je Jihlava. Dukla je zatím asi největším překvapením letošního play off, když ve třech zápasech vyřadila Vítkovice. Druhou semifinálovou dvojici poté utvoří Mladá Boleslav se Spartou.

Semifinále DHL extraligy juniorů startuje v pátek 31. března a bude se hrát na čtyři vítězné zápasy.

HC DYNAMO PARDUBICE – HC OCELÁŘI TŘINEC 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 52. Tomas (Hebek, Fiala) – 13. Haas (Ramik, Kozlík), 14. Šilar (Moškoř, Pospíšil), 31. Ramik (Haas, Hrůzek), 32. Cedzo (Buják), 51. Cedzo (Kareš).
Rozhodčí: Micka, Glanc – Kotlík, Bohuněk.
Vyloučení: 3:3, navíc Chabada – Šutý 5 minut a do konce utkání.
Bez využití.
Střely na branku: 36:30 (12:9, 10:8, 14:1)
Diváci: 235.
Konečný stav série: 1:3.

Program semifinále play off

Pátek 31. března – 1. zápasy:
HC Oceláři Třinec – HC Dukla Jihlava
BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha

Sobota 1. dubna – 2. zápasy:
HC Oceláři Třinec – HC Dukla Jihlava
BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha

Úterý 4. dubna – 3. zápasy:
HC Dukla Jihlava – HC Oceláři Třinec
HC Sparta Praha – BK Mladá Boleslav

Středa 5. dubna – 4. zápasy:
HC Dukla Jihlava – HC Oceláři Třinec
HC Sparta Praha – BK Mladá Boleslav

Sobota 8. dubna – případné 5. zápasy:
HC Oceláři Třinec – HC Dukla Jihlava
BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha

Pondělí 10. dubna – případné 6. zápasy:
HC Dukla Jihlava – HC Oceláři Třinec
HC Sparta Praha – BK Mladá Boleslav

Středa 12. dubna – případné 7. zápasy:
HC Oceláři Třinec – HC Dukla Jihlava
BK Mladá Boleslav – HC Sparta Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz