Trpká premiéra. Mladíci mačkali Slováky, ale na Konráda nevyzráli

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

23. srpna 2017, 19:18

Adam Bagar

Čeští hokejisté vstoupili do olympijské sezony porážkou se Slovenskem. Omlazený výběr trenéra Josefa Jandače dřel, bojoval, svého soupeře přehrával, ovládl statistiku střel na branku, jenže hraje se na góly a v tomto ohledu dostal od našich sousedů lekci z produktivity. Národní tým nenašel recept na vynikajícího Branislava Konráda a padl fotbalově 0:2. Odveta je na programu už ve čtvrtek od 17 hodin na ledě Žiliny.

Na první akci nové sezony dal Josef Jandač prostor mladým vlčákům, proti Slovensku poslal na led rekordních třináct nováčků. Premiérový start v dresu národního týmu zapsali Filip Pyrochta, David Němeček, Petr Kalina, Vojtěch Tomeček, David Kaše, Jakub Herman, David Šťastný, Petr Straka, Martin Hanzl, Miroslav Indrák, Dominik Uher, David Stach a Patrik Bartošák.

Vítkovický gólman od začátku sledoval převahu svých spoluhráčů. Jenže byli to Slováci, kdo se prosadil jako první. Po chybě české obrany se dostal do úniku Matej Paulovič, jenž si Bartošáka vychutnal a povedeným blafákem do forhendu zasunul – 0:1. Čeští bojovníci tlačili, ale buď jim v koncovce chyběl větší klid, nebo ztroskotali na skvělém Konrádovi.

Brankář olomoucké Mory byl pod palbou, o čemž vypovídal také poměr střel po první části 16:7. Třikrát si na něm vylámal zuby výborně hrající štírek David Kaše, na brankovišti neuspěl Šťastný, podobně si vedli Straka, Tomeček, Indrák či Stach a neujalo se ani pohledné přesilovkové sólo z dílny obránce Šuláka. Tlak přišel vniveč, Češi po prvním dějství ztráceli jeden gól.

V prostřední dvacetiminutovce se obraz hry nezměnil. Bartošák si sáhl na puk jen čtyřikrát, jinak se hrálo před Konrádem, který kotouče přitahoval jako magnet. Nejdřív se štěstím vyrazil střelu Musila, následně musel očima vytěsnit jedovatý pokus Kašeho a nakonec vychytal i Indráka. Naši sousedé zahrozili až v závěru třetiny, přesilovkový tlak však v branku nepřetavili.

Na úvod sezóny porážka. Sestřih ze zápasu Česko - Slovensko 0:2

Výběr kanadského kouče Ramsayho mohl přidat v úvodu posledního dějství uklidňující druhou branku, ale Kudrna na brankovišti nechal vyniknout českého strážce svatyně a Paulovič v dalším samostatném úniku nemířil podle představ. Skvěle zaplněná Werk Arena hnala národní tým za vyrovnáním, jenže to ne a ne přijít. Čechům nepomohla ani další početní výhoda.

Blízko gólu byl na modré zapomenutý Hanzl, ale únik mu nevyšel. Češi se ve třetí části dostávali stále hůř do šancí, slovenská obrana v čele s Konrádem pracovala dobře. V závěru trenérský štáb zkusil hru bez gólmana, v ní však udělal definitivní tečku za zápasem Patrik Svitana – 0:2. Spravit chuť si může český tým už ve čtvrteční odvetě na žilinském ledě.

Výsledek prvního přípravného utkání české reprezentace:

ČESKO – SLOVENSKO 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 5. Paulovič (Sukeľ), 59. Svitana (L. Hudáček).
Rozhodčí: Hradil, Šír – Gebauer, Lederer (všichni Česko).
Vyloučení: 2:5.
Bez využití.
Střely na branku: 34:21 (16:7, 10:4, 8:10).
Nejlepší hráči: Patrik Bartošák – Branislav Konrád.
Diváci: 4 914.
Česko: Bartošák – Dvořák, Šulák, Sklenička, Klok, Pyrochta, D. Musil, Kalina, Němeček – D. Kaše, P. Musil, Lenc – Indrák, Stach, P. Straka – M. Hanzl, Herman, Uher – V. Tomeček, Tomášek, D. Šťastný. Trenéři: Jandač, Kalous a Špaček.
Slovensko: Konrád – Černák, Mikuš, Čerešňák, Gernát, Holenda, Kotvan, Romančík, Brejčák – Kudrna, Hovorka, Nagy – Svitana, L. Hudáček, Tybor – Macík, Zagrapan, Buc – Paulovic, Sukeľ, Koyš. Trenéři: Ramsay, Višňovský a Handzuš.

Další přípravné utkání české reprezentace:

Čtvrtek 24. srpna:
17:00 Slovensko – Česko (v Žilině)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz