Týmem listopadu Motor, v sestavě měsíce Kotala nebo Marcel

Hokej.cz nabízí pohled na dění v Chance lize. Do nejlepší sestavy za měsíc listopad zařadil Lukáše Klimeše, Pavla Pýchu, Patrika Marcela, Miroslava Holce, Romana Pšurného a Jakuba Kotalu.

Tým měsíce – ČEZ Motor České Budějovice

České Budějovice získaly 22 bodů z možných 24. Nezvládly jen nájezdy v Přerově. Jinak ale daly sedmičku Slavii, osmičku Litoměřicím, šestku Chomutovu nebo pětku Vsetínu. Týmem měsíce vyhlašujeme Motor podruhé za sebou.

Tabulka za listopad

1. ČEZ Motor České Budějovice, 22 b
2. AZ RESIDOMO Havířov, 18 b
3. LHK Jestřábi Prostějov, 16 b
3. VHK ROBE Vsetín, 16 b
5. SK Horácká Slavia Třebíč, 14 b
5. HC Stadion Litoměřice, 14 b
7. HC Benátky nad Jizerou, 13 b
7. HC Slavia Praha, 13 b
7. HC ZUBR Přerov, 13 b
7. Piráti Chomutov, 13 b
11. HC RT TORAX Poruba, 9 b
11. HC Frýdek-Místek, 9 b
13. HC Slovan Ústí nad Labem, 8 b
14. HC Dukla Jihlava, 7 b
15. SK Trhači Kadaň, 6 b
16. HC Baník Sokolov, 4 b

Sestava měsíce podle hokej.cz

Lukáš KLIMEŠ (G, HC ZUBR Přerov)
Také jihlavský Jan Brož byl ve velmi dobré formě a je vhodné ho alespoň zmínit, Lukáš Klimeš je ale oproti ligovým konkurentům prostě o level výš. V listopadu naskočil do pěti zápasů, dostal jen šest gólů a úspěšnost zákroků měl 96,23 %. A hlavně pomohl Přerovu k výhrám nad Vsetínem, Motorem, Litoměřicemi či Jihlavou.

Patrik MARCEL (O, HC Stadion Litoměřice)
Důrazný obránce si ve statistikách polepšil hned o čtyři góly a pět asistencí. Jeho listopadová bilance +/- se zastavila na +6. Skvělou práci odvádí i v oslabení, v nichž jsou Litoměřice nejlepší v lize.

Pavel PÝCHA (O, ČEZ Motor České Budějovice)
Teprve 23letý Pýcha zvládá roli kapitána na jedničku: jeho Motor válí a on sám jde příkladem skvělými výkony. Za zápas zvládá okolo 22 minut – a když je na ledě, České Budějovice nedostávají góly. Naopak jich samy hodně dávají. V listopadu si statistiku +/- zlepšil hned o deset plusových bodů. K tomu dal jeden gól a na osm branek přihrál.

Jakub KOTALA (Ú, AZ RESIDOMO Havířov)
Ne ve všech listopadových zápasech byl Havířov úplně přesvědčivý, doma s Ústím a Benátkami se hodně zapotil. V rozhodujících momentech se ale jako správný lídr zachoval Jakub Kotala, který dal několik důležitých gólů. Celkově získal v sedmi zápasech osm bodů (5+3).

Roman PŠURNÝ (Ú, HC ZUBR Přerov)
Do úzkého okruhu adeptů na sestavu měsíce patřil už v září i říjnu. Dlouhodobě tedy dokáže držet vysoký standard. Teď už se nám do pětky vešel: v osmi listopadových zápasech zapsal deset bodů (5+5). Proti Vsetínu i Motoru dal rozhodující nájezdy. Kromě toho je velmi platný směrem dozadu: když je na ledě, Přerov v podstatě nedostává góly. A že je Pšurný na ledě opravdu často...

Miroslav HOLEC (Ú, ČEZ Motor České Budějovice)
Po slabším startu českobudějovického angažmá se Holec rozjel. Povedl se mu už říjen, v listopadu pak během sedmi zápasů získal devět bodů (5+4). Trenéři ho přitom velmi často nasazují do obranného pásma, těžší starty má jen Matouš Venkrbec. Přesto je Holec produktivní a přesto má velmi dobré hodnoty Corsi. Kromě toho patří k nejvytíženějším útočníkům na oslabení. 

Překvapení měsíce

Filip Kuťák byl vážným adeptem na nominaci do sestavy měsíce. V listopadu měl ohromný ice time, v průměru hrál dvacet minut za zápas. Odvděčil se za to třemi góly a sedmi asistencemi. Zažívá životní sezonu – po 25 utkáních má už dvacet bodů (11+9).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz