Týmem října Benátky, v sestavě měsíce Peksa nebo Pitule

Hokej.cz nabízí pohled na dění v Chance lize. Do nejlepší sestavy za měsíc říjen zařadil Marka Peksu, Tomáše Hanouska, Petra Gewieseho, Marka Zachara, Tomáše Pituleho a Martina Heřmana.

Tým měsíce – HC Benátky nad Jizerou

Na čele Chance ligy je aktuálně čtveřice týmů, která má shodně po šestnácti bodech. U Jihlavy, Slavie ani Poruby to není překvapení. Ale tím čtvrtým týmem jsou právě Benátky nad Jizerou! V říjnu sice nezvládly nájezdy proti Kadani, pak ale porazily nováčky z Kolína a Šumperka. Jasně, vzhledem k síle kádru se čekaly dominantnější výsledky, ale i tak, týmem měsíce jsou pro nás Pojizeřané.

Tabulka za říjen

1. Benátky nad Jizerou, 7
2. Šumperk, 6
2. Kladno, 6
2. Přerov, 6
2. Vrchlabí, 6
6. Kadaň, 5
7. Slavia, 3
7. Sokolov, 3
7. Prostějov, 3
10. Poruba, 0
10. Jihlava, 0
10. Vsetín, 0
10. Ústí nad Labem, 0
10. Frýdek-Místek, 0
10. Litoměřice, 0
10. Kolín, 0
10. Havířov, 0
10. Třebíč, 0

Sestava měsíce podle hokej.cz

Marek PEKSA (G, Draci Pars Šumperk)
Šumperk v říjnu překvapil a vyhrál hned dva ze tří zápasů. Děkovat může brankáři Peksovi, který nejprve vychytal nulu proti silnému Frýdku-Místku a potom dovedl Draky i k výhře v Prostějově. Obstál i při porážce s Benátkami. Celkově ve třech zápasech dostal jen šest gólů a úspěšnost zákroků měl na 94 %.

Tomáš HANOUSEK (O, HC Benátky nad Jizerou)
Protože byl Liberec v karanténě, Benátky do říjnových zápasů nasadily zvučné posily. Jednou z nich byl právě Hanousek. Jde o obránce s reprezentačním potenciálem, v Chance lize tedy ostatní převyšoval. Gólem a asistencí rozhodl o výhře nad Kolínem, stejný počin pak zopakoval i v Šumperku.

Petr GEWIESE (O, Draci Pars Šumperk)
Jeho výkony jsou možná největším překvapením v dosavadním průběhu sezony. Jasně, vědělo se, že je to skvělý bek. Loni ve 2. lize dominoval. Jenže on teď dominuje i o patro výš! Ve třech říjnových zápasech jednou skóroval a čtyřikrát asistoval. Jeho průměrný ice time se pohybuje okolo třiceti minut.

Marek ZACHAR (Ú, HC Benátky nad Jizerou)
Když jsme měli na mysli ony zvučné posily z Liberce, tak tou další je právě Zachar. Benátky měly v říjnu opravdu skvělý tým. Zachar jim pomohl čtyřmi body (1+3) ve dvou zápasech. Byl ho plný led, je to fantastický bruslař. 

Tomáš PITULE (Ú, Rytíři Kladno)
Kladno zvládlo oba zápasy: nejprve doma porazilo Přerov, potom uspělo ve Frýdku-Místku. Jeho výkony měly k ideálu pořád daleko, těšit ho ale mohl přínos Tomáše Pituleho. Je silný na buly, platný v defenzivě, navíc je produktivní. Ve dvou říjnových utkáních se blýskl třemi góly.

Martin HEŘMAN (Ú, HC Stadion Vrchlabí) 
Proti Přerovu dal gól v základní hrací době a potom rozhodl nájezdy. K výhře ve Frýdku-Místku přispěl asistencí, v utkání s Prostějovem potom skóroval dvakrát. Důrazný forvard tvoří s Tomášem Nouzou opravdu nebezpečnou dvojičku.

Překvapení měsíce

Tadeáš Jaroš je nejproduktivnějším útočníkem Šumperka: v devíti zápasech zaujal čtyřmi góly a čtyřmi asistencemi. Vyniká především v přesilovkách a v předbrankovém prostoru. Jaroš skóroval ve všech třech říjnových zápasech.

Foto: Věra Václavková, dracisumperk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz