Ukázali jsme sílu, a teď plný barák! přeje si Kratochvíl. Režnar má Zlín za plačky

Petr Kratochvíl | Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

Zdá se, že kdo v sérii mezi Porubou a Zlínem udrží nervy na uzdě, ten bude úspěšnější. Ve druhé bitvě se to lépe podařilo Beranům, kteří zvítězili v Ostravě 5:2 a ve čtvrtfinále srovnali krok.

Berani se v první partii mnohdy víc soustředili na verdikty rozhodčích či debaty s domácími přiznivci, v odvetě už však působili od začátku mnohem koncentrovaněji. A to jim přineslo ovoce, už v úvodní třetině si vypracovali dvoubrankový náskok.

„První zápas jsme se nechali vyprovokovat, což Porubě vyhovovalo. Nesoustředili jsme se na hokej a bylo to od nás hodně špatné. Hodili jsme ale porážku za hlavu, něco jsme si k tomu řekli a už to z naší strany vypadalo diametrálně odlišně,“ pokyvuje útočník Petr Kratochvíl.

Slabší pasáž si Zlín vybral ve druhé části, kdy Poruba v přesilových hrách během necelých čtyř minut smazala manko. „Stejně jako v úvodním utkání jsme měli ve druhé třetině hodně vyloučení, což soupeře nakoplo, ale nakonec se ukázala naše síla,“ těší Kratochvíla.

Právě on se stal hrdinou druhé čtvrtfinálové bitvy v RT TORAX Areně, ve třetím dějství se trefil dvakrát v přesilovce čtyři na tři. Stačilo mu na to 33 sekund. „Počítali jsme s tím, že taky dostaneme nějaké přesilovky. Oni se vyfaulovali a nám se toho povedlo využít.“

Říká se, že hra čtyři na tři je ještě výhodnější než pět na tři. Kratochvílovi více prostoru na ledě rozhodně svědčilo. „Je to hodně specifické. Tuhle variantu přesilovky moc netrénujete, takže z naší strany to byl takový freestyle. Naštěstí nám to vyšlo,“ září 25letý střelec.

„Stoprocentně mi to sedlo, ale je jedno, kdo dává góly. U prvního to byl nacvičený signál s Denisem Kindlem, druhý už vyplynul ze hry. Najednou jsem se ocitl sám před brankářem, zkusil udělat kličku a spadlo to tam,“ popisuje trefy, na něž už soupeř nenašel odpověď.

Naopak při porubské hře bez brankáře pečetil důležité vítězství Tomáš Pospíšil, hosté se tak vraceli domů za stavu 1:1 na zápasy. „Jeli jsme tam s cílem urvat jeden venkovní zápas, takže jsme spokojeni,“ přiznává Kratochvíl po čtvrtečním vítězství 5:2.

Znovu se rozhodně nehrálo v rukavičkách, jen ve třetí třetině rozdali sudí Filip Vrba s Jiřím Ondráčkem jedenáct trestů. „Do Ostravy je to kousíček, rivalita tam je. Oba týmy chtějí postoupit, tak se rvou o každý centimetr ledu, jdou do toho po hlavě a na krev.“

Po druhé třetině museli rozhodčí dokonce v útrobách arény hasit konflikt mezi trenérskými týmy. „To je takové štěkání, to stejné se děje i na ledě. Tohle k tomu patří, jakmile začne play off, tak se přesně takové věci dějí,“ má jasno Kratochvíl.

„Oni byli zodpovědnější, klidnější, nenechali se už tolik vyhecovat. My naopak ztratili nervy, měli jsme spoustu vyloučení a to nás stálo zápas.“

Podobně to vidí i Jiří Režnar. „To k play off patří,“ říká porubský kouč, kterému ovšem vadí, jak Miloš Říha vytváří tlak na rozhodčí. „Oni pořád pláčou. Všichni vědí už z extraligy, že Zlín jsou plačky,“ nebere si Režnar servítky na adresu čtvrtfinálového soupeře.

Zatímco v první partii to byli ševci, tentokrát neudrželi nervy na uzdě Ostravané. „Oni byli zodpovědnější, klidnější, nenechali se už tolik vyhecovat. My naopak ztratili nervy, měli jsme spoustu vyloučení a to nás stálo zápas,“ mrzí útočníka Jana Dufka.

Porubští nasbírali hned devět menších trestů. „Možná to bylo z přemíry snahy, ale každý je zodpovědný za sebe a má to ve svých rukách, aby nefauloval. Musíme se toho vyvarovat a příště už hrát v pěti, kdy jsme schopni je přehrát,“ velí 26letý útočník.

Série je pro něj pikantní, v letech 2019 až 2021 působil ve Zlíně. Nyní věří, že se mu přes něj podaří s Porubou postoupit. „Mám větší motivaci je porazit. Bude to boj, rozhodnou detaily a přesilovky. Kdo bude méně trestaný, ten zvítězí,“ uvědomuje si Dufek.

„Doufám, že přijde plný barák, aby byla skvělá atmosféra, která nás požene dopředu. Přeju si, abychom doma rozhodli a nemuseli už do Poruby jezdit.“

Čtvrtfinálová série se stěhuje na Zimní stadion Luďka Čajky, kde v neděli a pondělí pokračuje třetím a čtvrtým duelem. „Musíme být víc koncentrovaní a nenechat se rozhodit některými věcmi, musíme hrát jako v prvním zápase,“ velí porubský kouč Jiří Režnar.

Berani věří v podporu fanoušků, kteří dorazili v solidním počtu také do Poruby. „Doufám, že přijde plný barák, aby byla skvělá atmosféra, která nás požene dopředu. Přeju si, abychom doma rozhodli a nemuseli už do Poruby jezdit,“ uzavírá odhodlaně Petr Kratochvíl.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz