Úspěšná kolaudace. Rekonstrukce kladenského zimáku míří do cíle

Foto: rytirikladno.cz

31. srpna 2022, 15:35

Ondřej Mach

Kladno se brzy dočká: už jen dílčí úpravy chybí k tomu, aby se rozsáhle modernizovaný ČEZ stadion dal znovu plně využívat. Rytíři si v úterý odškrtli kolaudaci stavby s pozitivním výsledkem.

„Je to důležitý krok k tomu, abychom 16. září začali extraligu zase doma. Hotovo však ještě nemáme,“ upozorňuje tiskový mluvčí klubu Lukáš Jůdl.

Stavební práce na kladenském stánku probíhaly rok a půl. Starý zimák se proměnil v moderně vyhlížející sportovní halu splňující všechny požadavky dnešní doby.

„Je to důležitý krok k tomu, abychom 16. září začali extraligu zase doma.“

Nejrozsáhlejší rekonstrukce v historii klubu stála zhruba 470 milionů korun. Zimní stadion už má dokončenou novou střechu, vzduchotechniku i fasádu, modernizovaly se také kabina A-týmu, fanshop nebo hlavní vrátnice.

Zcela nové prostory čekají na média, kompletně se pak ještě rekonstruovala zlatá VIP zóna a někdejší tiskové centrum se změnilo na bronzovou VIP zónu.

„Na stadionu se bude i během září a října pracovat na několika místech, která ovšem nenaruší fungování stadionu ve smyslu organizace zápasů a tréninků,“ doplňuje Jůdl.

„Na stadionu se bude i během září a října pracovat na několika místech.“

Zmiňované práce zahrnují frézování cest a dlažby kolem zimáku, dále úpravy v administrativním zázemí klubu, skyboxech a stříbrné VIP zóně.

„Hala je opravdu hezká. Nedá se to ani popsat. Nevěřím tomu, že je v Česku podobná hala, prostě není. Je to mix staré haly s komfortními prvky pro fanoušky. Každý si přijde na své,“ prohlásil dříve majitel klubu Jaromír Jágr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz