Ústí vítá první posily z Kladna: přichází pět mladíčků

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Do přípravy prvoligového Ústí nad Labem se zapojilo pět talentů z partnerského Kladna: obránci Václav Veber (na fotce) s Adamem Zichem a útočníci Ondřej Bláha, Matyáš Filip a Martin Bláha.

Jak Slovan informuje na svém webu, všichni nastoupí už do úterního zápasu proti Litoměřicím.

Nejvíc zkušeností se seniorským hokejem má ze zmíněné pětice Václav Veber. Dvacetiletý zadák bojoval za mládežnické reprezentace a prvoligové starty sbíral ve třech různých sezonách. V uplynulém ročníku pendloval mezi kladenským áčkem (30 utkání, 1+5) a jeho juniorkou (29 zápasů, 4+13).

Premiéru v Chance lize už má za sebou i devatenáctiletý Adam Zich, rovněž borec s reprezentačními zážitky. Za Kladno loni nastoupil ke čtyřem duelům a získal dvě asistence.

U Rytířů se loni proháněli hned tři bratři Bláhovi. Zatímco nejstarší Štěpán dnes opět nastoupí za Kladno, Ondřej (loni v Chance lize 18 utkání, 1+0) s Martinem (3 zápasy, 0+0) se přesouvají do partnerského Ústí.

Stejně jako všichni čtyři výše uvedení mladíci i Matyáš Filip už přes hlavu přetáhl dres národního týmu. V uplynulém ročníku byl druhým nejproduktivnějším hráčem kladenské juniorky a do osmnácti zápasů ho povolalo áčko (0+2).

Aktuální kádr HC Slovan Ústí nad Labem

Brankáři: Martin Volke, David Stahl, Tomáš Svoboda.

Obránci: Ondřej Smetana, Vladimír Brož, Martin Zdvořáček, Dominik Málek, Matěj Hes, Lukáš Zukal, Tomáš Stuchlý, Erik Mareš, Martin Štěpánek, Adam Zich, Václav Veber.

Útočníci: Václav Krliš, Jaroslav Roubík, Jiří Severa, Ondřej Procházka, David Merta, Tomáš Vildumetz, Petr Maršoun, Martin Tůma, Matěj Harkabus, Pavel Kordule, Sebastian Dörner, Tomáš Čermák, Jakub Wojnar, Pavel Gottfried, Ondřej Bláha, Martin Bláha, Matyáš Filip.

Martin Bláha.

Martin Bláha. | Foto: Dalibor Kachlík, skkadan.cz

Změny v HC Slovan Ústí nad Labem

Příchody
Tomáš Vildumetz (Ú, Kladno)
Ondřej Procházka (Ú, Havířov)
Vladimír Brož (O, Třebíč)
Ondřej Smetana (O, Litoměřice)
David Merta (Ú, Litoměřice)
Pavel Kordule (Ú, Děčín)
Petr Maršoun (Ú, Kadaň)
David Stahl (G, Řisuty)
Jakub Wojnar (Ú, SaiPa, jun. FIN)
Tomáš Svoboda (G, San Diego, WSHL)
Václav Veber (O, Kladno)
Matyáš Filip (Ú, Kladno)
Adam Zich (Ú, Kladno)
Ondřej Bláha (Ú, Kladno)
Martin Bláha (Ú, Kladno)

Odchody
Jan Veselý (Ú, České Budějovice)
Kryštof Ouřada (Ú, Prostějov)
Jan Dlouhý (G, ?)
Aleš Stezka (G, Havířov)
Jakub Březák (O, Prostějov)
Jakub Chrpa (Ú, Chomutov)
Tomáš Jandus (Ú, Prostějov)
Martin Šťovíček (Ú, Třebíč)
Roman Chlouba (Ú, Prostějov)
Jan Havel (Ú, České Budějovice)
Petr Chlán (Ú, Prostějov)
Jakub Mert (O, ?)
Jan Grim (Ú, Litoměřice)
Tomáš Schwamberger (Ú, ?)
Jakub Planý (Ú, Kadaň)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz