Útočníka Černého čeká po konci na Slovensku další štace v cizině

Foto: Milan Kaleta, Facebook HK Spišská Nová Ves

7. prosince 2021, 14:28

Ondřej Mach

Útočník Jakub Černý má jasno o novém angažmá, počtvrté ve své kariéře míří do zahraničí. Jeho dalším působištěm bude francouzské Chamonix, klub o tom informoval na svém webu.

Čtyřiatřicetiletý Černý hájil od listopadu 2020 barvy Spišské Nové Vsi, které na jaře dalšího roku pomohl k postupu do slovenské extraligy. 

V play off patřil mezi klíčové hráče: během patnácti utkání nasbíral hned třináct bodů za tři góly a deset asistencí. 

Solidní roli v sestavě extraligového nováčka měl také během nové sezony. Jenže z rodinných důvodů s ním klub zhruba před měsícem po vzájemné dohodě ukončil smlouvu. 

Bez hokeje ale dlouho nezůstane. Černý už se připojil k týmu Chamonix, v jehož dresu by měl odehrát zbytek ročníku. 

„Je to pro mě skvělá výzva. Jsem velmi hrdý, že se mohu stát součástí tohoto klubu. Kluci jsou skvělí, už se nemůžu dočkat, až odehraju nějaké zápasy,“ hlásí rodák z Českého Krumlova. 

„Je to pro mě skvělá výzva. Jsem velmi hrdý, že se mohu stát součástí tohoto klubu.“

Jeho zkušenosti se aktuálně desátému celku francouzské ligy budou hodit. Černý má na kontě více než 500 startů v extralize, fanoušci si ho mohou pamatovat zejména z Litvínova. 

Kromě toho si vyzkoušel hokejové soutěže ve Finsku, Bělorusku nebo právě Slovensku. A mimochodem, jednou se objevil také v reprezentačním dresu. 

„Líbí se mi zdejší atmosféra a mám rád hory, i proto jsem se rozhodl podepsat v Chamonix.“

„Město je úžasné, všichni mě přivítali dobře. Líbí se mi zdejší atmosféra a mám rád hory, i proto jsem se rozhodl podepsat v Chamonix,“ dodává Černý. 

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz