V Brně jsou nejlepší fanoušci na světě, říká Peter Mueller

Útočník Peter Mueller se stal podruhé v kariéře vítězem ankety Náš lídr. Projekt hokejové extraligy a oficiálního partnera nejvyšší domácí soutěže, společnosti ŠKODA AUTO, oceňuje nejproduktivnější hráče jednotlivých měsíců.

Americký forvard získal ocenění za své výkony v posledním měsíci loňského roku, vlivem zdravotních komplikací a nabitého programu si nový vůz značky ŠKODA přebíral až před startem play off. 

Toto ocenění jste získal už před 2 roky. Vzpomenete si na to ještě?
Ano, pamatuju si to. Letos je to ještě větší auto, Kodiaq. Takže jsem šťastný. Auto je super a těším se, až si zajezdím.

Čím to je, že Vám právě zima tolik sedí a podruhé si odnášíte toto ocenění?
V prostřední části sezony se snažíte být v co nejlepší formě. Měl jsem samozřejmě také potřebné štěstí a skvělé spoluhráče. Jsem rád, že jsem v daném měsíci předvedl dobrý výkon. Pomohl jsem týmu vyhrávat a zároveň posunul i sám sebe. 

„Měl jsem samozřejmě také potřebné štěstí a skvělé spoluhráče.“

Před dvěma lety jste dostal Superb, nyní Kodiaq. Které auto je Vám osobně bližší?
Obě auta jsou velice dobrá. Osobně mám rád o trochu větší auta, SUV verzi. Vyhovuje lépe jak mně, tak mojí rodině. Oba modely jsou super, ale beru Kodiaq.

Jaký jste řidič? A jakou muziku si v autě nejraději pouštíte?
Myslím, že jsem dobrý řidič. Řídím jen já, moje manželka moc ne, a věřím, že mi to jde. A poslouchám cokoliv – rock, hip hop nebo podcast. Dokud mě to baví, tak na tom úplně nezáleží. Můj syn si stejně většinou vybere a my musíme poslouchat.

Poslední duel jste odehráli na ledě Olomouce. Jaká je nálada v týmu po skončení základní části?
Na play off jsme všichni natěšení. Předvedli jsme dobré výkony, máme za sebou dlouhý měsíc a půl, během kterého jsme se zaměřili na jeden konkrétní cíl. A teď jsme konečně tady, což je skvělé. Musíme se soustředit na play off a zapomenout na to, co bylo doteď.  

Čeká Vás předkolo play off proti Liberci. S čím do něj půjdete a co říkáte na soupeře?
Myslím, že jsme vyrovnaní soupeři, což jsme ukázali v posledním vzájemném zápase. Ale úplně nezáleží, proti komu budeme hrát. Musíme se držet toho, abychom hráli co nejlépe, předvedli svou sílu ve všech utkáních a dotáhli je do vítězství. Je jedno, proti komu to bude. Je to jako start nové sezony. Těším se na to, bude to výzva.

„Kometa má opravdu nejlepší fanoušky na světě, říkám to všude.“

Jak hodně chyběla Kometě podpora zaplněného stadionu a jak osobně si fanoušky užíváte?
Hrát tady je nejlepší, říkám to pořád. Kometa má opravdu nejlepší fanoušky na světě, říkám to všude. A mít podporu plného stadionu, fanoušků a celého města, to je opravdu neuvěřitelné. Hrát před plným stadionem, který vám fandí a je v tom s vámi, je opravdu skvělý zážitek.

Jak těžké je soustředit se na hokej v realitě toho, co se děje na Ukrajině?
Je to ohromně těžké. Myslím, že nikdo z nás neví, co dělat nebo co říct. Situace, do které se lidi na Ukrajině dostali, nám láme srdce. Všichni bychom si přáli, aby se to nikdy nestalo, a doufáme, že to bude brzy za námi. Všichni chceme mír.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz