V Detroitu mám na čem stavět, věří natěšený Kubalík. Medvědům přál

Dominik Kubalík | Foto: Jan Beneš, Český hokej

1. května 2023, 21:27

Pavel Mandát

První sezona v Detroitu mu vyšla slušně. Finální účet? 20 gólů a 25 asistencí. Přesto ani tyhle výkony Dominika Kubalíka nestačily Red Wings k vytouženému postupu do play off. Sedmadvacetiletý útočník, odchovanec plzeňského hokeje, teď proto cílí na úspěch v národním týmu.

Jaká pro vás byla letošní sezona NHL?
Myslím, že docela dobrá. Začátek byl určitě lepší než konec, celkem dlouho jsme bojovali o play off, byla chvíle, kdy se zdálo, že bychom ho mohli uhrát, ale bohužel… Měli jsme sérii asi sedmi zápasů, které rozhodly o tom, že jsme se do vyřazovacích bojů nedostali. Myslím si ale, že tým byl lepší než loni. Věřím, že příští rok uděláme další pokrok.

Teď vás čeká výzva v reprezentaci.
Moc se těším. Když bylo zřejmé, že si s Detroitem play off letos nezahrajeme, o reprezentaci jsem dost přemýšlel. Jsem rád, že vše klaplo a že jsem tady.

Vidina obhajoby loňského bronzu je velmi lákavá, že?
Nebudu lhát, samozřejmě, že je. Jsme ale teprve na začátku, před světovým šampionátem nás ještě čekají České hokejové hry, které musíme odehrát co nejlépe, abychom na šampionát jeli v co nejlepším rozpoložení.

„Věřím, že příští rok uděláme s Detroitem další pokrok."

Jak se cítíte jakožto staronová součást národního týmu?
Jsem hrozně natěšený. Ty dva roky byly dost dlouhé.

Co vaše zařazení do sestavy?
Na to je ještě čas. Jsem tady teprve chvíli, takže tyhle věci teprve budeme řešit.

„Na reprezentaci se moc těším, jsem hrozně natěšený."

Únavu necítíte?
Musím říct, že těch 81 zápasů, které jsem odehrál, bylo dost náročných. Hlavně v závěru šly zápasy rychle za sebou, takže jsem rád, že byl nějaký čas na odpočinek. S manželkou jsme na chvíli odjeli úplně mimo a teď se cítím dobře.

Na život v Detroitu jste si zvykl?
Rozdíl byl v tom, že v Chicagu jsme bydleli prakticky v centru, kdežto v Detroitu jakoby na předměstí. Bylo to menší městečko asi dvacet minut od Detroitu. Každopádně si nemůžu stěžovat, měl jsem tam všechno, co bylo potřeba. Zázemí super, nová hala…

V začátcích vám místní česká kolonie hodně pomohla, že?
Jo, v NHL se moc nestává, že jdete do týmu, kde jsou čtyři Češi. Samozřejmě mi to pomohlo, jen škoda, že nám tu skupinku pak rozprášili. Mrzí mě, že jsem přišel o kamarády.

„Život v Detroitu? Nemůžu si stěžovat, měl jsem všechno, co jsem potřeboval."

S individuálními výkony panuje spokojenost?
Na to, že jsem v Detroitu byl první rok, tak ano. Kdyby mi někdo před sezonou řekl, že to bude takhle, byl bych spokojený. Myslím, že mám na čem stavět.  

Co říkáte na vyřazení Bostonu v play off NHL?
Překvapilo mě, řekl bych, že šlo o velké překvapení pro všechny. Čekal jsem, že je Florida potrápí, ale že až takhle… Jelikož je v Bostonu hodně českých kluků, přál jsem jim, aby došli co nejdál.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz