V Hradci jsem začínal ztrácet pozici, líčí Zámorský. V Kometě se cítí skvěle

Foto: Roman Kantor, hc-kometa.cz

4. ledna 2021, 18:27

Daniel Kinc

Na východě Čech v barvách Mountfieldu HK strávil tři roky, ale sám vycítil, že potřebuje změnu. V neděli si obránce Petr Zámorský odbyl úspěšnou premiéru v Kometě, během níž byl druhým nejvytíženějším hráčem modrobílých. „Dostal jsem hromadu času na ledě, takže jsem se to snažil odmakat co nejlíp a nic nevypustit,“ cenil si brněnské šance po výhře 3:0 nad Karlovými Vary.

První zápas za Kometu a na ledě téměř 22 minut. Trenéři si vás chtěli pořádně otestovat, ne?
To nevím, ale jsem strašně rád za jejich důvěru. Snažil jsem se jim to každým střídáním splatit, pokaždé to odmakat. Celkově to byl proti Karlovým Varům super zápas a jsem rád, že jsem pomohl ke třem bodům.

Využili vás i v elitní přesilovkové formaci s Peterem Muellerem a spol.
Cítil jsem se dobře. Všechno to jsou neuvěřitelní hráči, vedle kterých jsem tam nastoupil. A myslím si, že to bude jen lepší a lepší. Přece jen jsem tady nový a musíme si k tomu ještě něco říct, takže potom se budu ještě lépe orientovat a vybírat si na přesilovce místo. Jsem přesvědčený, že to bude dobré.

Vaším úkolem je posílat na branku jednu dělovku za druhou?
Určitě ano. Hlavně já to tam taky musím někdy poslat od modré, ať se to trošku rozbije a nejsou tam jen nahrávky do prázdné. Věřím, že si to sedne.

Nakonec jste se dočkal i prvního bodu za Kometu. To potěší, že?
Abych řekl pravdu, tak jsem se na to zrovna v tomto zápase nijak nesoustředil. Chtěl jsem být v týmu platný. Dostal jsem hromadu času na ledě, takže jsem se to snažil odmakat co nejlíp a nic nevypustit. To se mi, myslím, relativně povedlo, takže tohle je spíš něco, co mě potěšilo. Samozřejmě se ode mě čekají i nějaké body a asistence je hezká, ale soustředil jsem se hlavně, abychom vyhráli za tři body. To se podařilo a do dalšího zápasu půjdu úplně stejně.

Trenéři vedle vás protočili v obraně nakonec několik parťáků, se kterým jste si sedl nejvíce?
Primárně jsem měl nastupovat s Fildou Králem, s nímž jsem trénoval. Spolu jsme si vyhověli, ale až na Mlčiho (Jana Mlčáka) jsou tady všichni beci zkušení, takže není problém si vyhovět ani s kýmkoli jiným. Mlči tomu dá zase takovou tu mladickou dravost. Všichni beci jsou super, neměl jsem s nikým žádný problém.

S Filipem jste oba ofenzivní beci. Jak máte rozdělené role?
Nevybavuji si, že by byl v utkání nějaký závar vzadu. Samozřejmě jde vždycky hrát líp a něco jsme si k tomu řekli. Když jeden jde dopředu, druhý zůstane vzadu, neviděl bych v tom problém. Musíme si vyhovět, něco si k tomu říct a bude to dobré.

V jedné situaci jste se ale dokonce oba objevili v protiútoku před brankou.
Ano, to bylo ve druhé třetině, kdy jsme se nechali trošku unést. Já už jsem to ale pak rychle točil dozadu zpátky na svoje místo.

Kdo má v takovém případě rozhodující slovo? Vy jako starší?
Tak to není. Jeden jede dopředu, druhý to vidí, takže zůstane vzadu. Filda je super obránce, talentovaný, hraje parádně. V tom bych neviděl žádný problém.

„Každý ví, kde by Kometa měla hrát, a já jí chci pomoct tyto cíle naplnit.“

Pojďme ještě zpět k předchozím dnům. Můžete přiblížit, jak se zrodil váš přesun do Brna?
V prvé řadě je super, že to takhle dopadlo. Je to pro mě zase nový náboj a jsem rád, že jsem tu šanci od pana Zábranského dostal. Moc si toho cením. Celé to ale tak nějak vyplynulo ze situace. Už jsem cítil, že po čtyřech letech je třeba jít dál. I trenér v Hradci sázel trošku na jiné hráče než na mě. Budoval jsem si tam nějakou pozici, a tu jsem postupně začínal ztrácet. Takže byla to vesměs souhra více okolností, ale jsem rád, že jsem tady a na minulost se nedívám. Snažím se být pozitivní a dívat se jenom dopředu.

Jak se cítíte v kabině Komety?
Úplně skvěle. Asi tak osmdesát procent kluků jsem znal osobně, takže ani necítím, že bych došel do nového prostředí. S kluky jsem se potkával ať už na reprezentačních zápasech, nebo někde jinde. Přijali mě suprově, za což jim patří velký dík. Cítím se tady výborně, je tu parádní parta.

Stanovil jste si nějaký cíl, kterého byste chtěl s Kometou dosáhnout?
Přišel jsem do top týmu české extraligy. Nechci se tady teď bavit o nějakých cílech. Myslím si, že každý ví, kde by Kometa měla hrát, a já jí chci pomoct tyto cíle naplnit.

Počítáte výhledově s tím, že se v Brně upíšete na delší dobu?
To vůbec nevím. Smlouvu mám do konce sezony. Beru to tak, že mám navíc motivaci říct si o další smlouvu. Samozřejmě by to bylo super, ale šanci jsem od pana Zábranského dostal a teď už je jen na mě, jak ji zhodnotím. Budu makat a snažit se, aby nějaká další nabídka přišla a mohl jsem tady zůstat.

Je pro vás hostování i o to lepší, že to máte blíž domů do Zlína?
Bonus to je, ale prvoplánově jsem se na to vůbec nedíval. Bral jsem v potaz spíše hokejovou stránku nabídky z Komety a tohle už je spíš jen takový plusový bodík. Chtěl bych samozřejmě bydlet tady, ale nevím. Zatím to řeším, ale uvidím, jak to vyjde, nebo nevyjde. Hledat něco na čtyři měsíce je těžké.

Právě ve Zlíně hrajete v úterý i ve čtvrtek. Bude to pro vás prestižní souboj, nebo už zůstává chladný?
Spíš za druhá možnost, nechává mě to chladným. Přece jen už je to šest sedm let, co jsem tam hrál naposledy a beru to jako každý normální zápas. Hlavně teď, když se hraje bez fanoušků, tak je to úplně v klidu. Nikdo tam na mě nenadává. Pro nás bude důležité navázat na parádní výkon z utkání proti Karlovým Varům a odvézt šest bodů.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz