V Jaroslavli už Nakládala neudrží. Řekl, že chce domů, potvrdil šéf klubu

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

25. března 2020, 17:58

Václav Jáchim

Měli zájem, aby pokračoval, jenže Jakub Nakládal se rozhodl jinak. Zkušený český obránce nevyslyšel přání Jaroslavle a po necelých čtyřech sezonách hokejový Lokomotiv opustí. Pro agenturu TASS to potvrdil ředitel klubu Jurij Lukin.

Hokejisté Jaroslavle vypadli v prvním kole play off s finským Jokeritem a poté počítali ztráty. Aktivní kariéru uzavřel zkušený Švéd Staffan Kronwall, končí i další hráči. V Lokomotivu se snažili udržet českého krajánka Jakuba Nakládala, ovšem bývalý hokejista Calgary či Caroliny novou smlouvu s týmem neuzavře.

„Jakub nám řekl, že ruskou Kontinentální ligu hrát nebude. Chce se vrátit do Česka," řekl agentuře TASS šéf klubu Jurij Lukin. Nakládal hrál v Jaroslavli necelé čtyři sezony, během ročníku 2016-17 tam přešel po krátké epizodě v Carolině. Od té doby oblékal dres klubu až do nedávného konce týmu v play off.

Foto: hclokomotiv.ru

V letošní sezoně sehrál i s play off 54 utkání KHL, zaznamenal sedm branek a přidal 13 nahrávek. Celkem má v ruské soutěži na kontě 365 zápasů, 39 gólů a 80 asistencí. Ve velké východní zemi hrál dvaatřicetiletý Východočech také za Ufu a Spartak Moskva, KHL válel rovněž v dresu pražského Lva.

Účastník tří mistrovství světa, Světového poháru 2016 a olympijských her v Koreji by mohl v soutěži pokračovat, udržuje si stabilní výkonnost. Jenže jak potvrdil Jurij Lukin, Nakládal už neřeší jen hokej. „Přesune se do české ligy, což je spojené s rodinnými důvody – jeho děti půjdou do školy. Přišel za mnou a řekl, že chce zpátky," uvedl ředitel hokejistů Lokomotivu.

Foto: matchsticksandgasoline.com

Už delší dobu se spekuluje o tom, že by se Jakub Nakládal mohl vrátit ke kořenům. Angažmá v mateřských Pardubicích zní lákavě, ovšem za předpokladu, že dojde k oboustranně smysluplné dohodě. Hlavní balík akcií Dynama stále vlastní město, zájem o koupi mají dva podnikatelé Petr Dědek a Vladimír Pitter. Pondělní jednání radních o prodeji nerozhodlo, stát by se tak mohlo na tom příštím.

O Nakládala by stály i jiné kluby, zkušený bek má co nabídnout. Pardubice jsou pro něj podle všeho stále na prvním místě. „Vzhledem k současné situaci jsme se s Jakubem zatím osobně nesešli, ale řešíme to. Jednání pokračují," řekl hráčův zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz