V Kladně plály emoce, Hradec otočil bitvu s Motorem. Pirát Macháček válí

Foto: Karel Švec, cslh.cz

23. září 2015, 16:51

Adam Bagar

Elitní mládežnické soutěže – DHL Extraliga juniorů, NOEN Extraliga staršího dorostu a ELIOD Extraliga mladšího dorostu – ukrojily další díly ze svých základních částí a přinesly opět řadu zajímavých momentů. Za zmínku jistě stojí pětibodové představení chomutovského kanonýra Petra Macháčka, který ke čtyřem trefám přidal jednu nahrávku a v podstatě sám srazil lídra z Plzně, které uštědřil premiérovou porážku v nové sezoně.

Devatenáctiletý útočník Pirátů je při chuti, v nové sezoně nastřílel už devět gólů, přidal k nim pět asistencí a se čtrnácti body vládne kanadskému bodování nejvyšší soutěže juniorů. Ovšem na kladenském ledě ho zastínil domácí Petr Patyk, jenž režíroval jasný triumf čtyřmi body. A došlo také na pěsti, o ty se postarali hráči Kladna a Slavie poté, co Jakub Hajný neudržel nervy na uzdě a po buly nesmyslně napadl soupeře, který o své výhře rozhodl už v první části.

Především Hradec Králové má za sebou pestrý týden, v něm se střetl s Pardubicemi a Českými Budějovicemi. Zatímco na východočeského rivala recept nenašel, na jihu Čech už po výborném obratu bral tři body. Motor vedl v polovině zápasu 3:0, ale poté nenašel recept na střídajícího Františka Veselého, jehož spoluhráči dokonali parádní otočku v čase 58:28. A derby Třince s Vítkovicemi rozsekl teprve patnáctiletý útočník Miloš Roman, který ve čtyřech utkáních zapsal už tři body.

ELSD: Kometa stále neporažena, pardubický Klouček vychytal Hradec

V kategorii starších dorostenců je jediným neporaženým týmem brněnská Kometa, s níž naposledy padly také Havlíčkův Brod a Pardubice. První porážku zapsala Sparta, která v brankově bohatém boji odjela z Chomutova jen s bodem. Nepomohly ji ani tři trefy produktivního Ostapa Safina. Hattrickem se blýskl ještě litvínovský David Drašar na ledě Českých Budějovic, i v tomto případě to stačilo pouze na bod. Úspěšná byla Slavia, která srazila Piráty a v Plzni vstřelila devět branek.

Stejný počet gólů nasázeli v Havířově starší dorostenci Třince, přičemž Jakub Lacka se blýskl čtyřmi góly a Jan Hladoník pěti body. Výhru Vsetína v Opavě pak dirigovala čtybodová opora David Kovář. A fanoušci mládežnického hokeje jistě zaznamenali i tři čistá konta. Postarali se o ně pardubický Milan Klouček, který vynuloval hradecké střelce, vsetínský David Sachr nebo vítkovický Tomáš Kardinál. Ten zapsal už druhou nulu v sezoně. Velice kuriózní moment byl k vidění ve Zlíně.

ELMD: Pardubice neinkasovaly už 124 minut, čtyři týmy čekají na body

Zatímco ve starším dorostu čekají na první letošní triumf mladíci Opavy či Litvínova, v kategorii mladšího dorostu jsou dál na nule Písek, Havlíčkův Brod, Šumperk a znovu Opava. Naopak jako neporaženi dál proplouvají ligou hráči Kladna, úřadující mistři z Hradce Králové a překvapivě také Přerov, jenž zatím za sebou nechává takové týmy jako Vítkovice, Zlín nebo Třinec. Ten naposledy zvítězil v Olomouci díky čtyřbodovým příspěvkům Adama Rašky, Jonáše Peterka i Filipa Indrsta.

Stejný počet bodů zapsali ještě Letec Dominik Sklenář na litvínovském ledě, útočník Slavie Adam Klapka při domácí výhře nad Ústím nad Labem i brněnské duo Maxim Čajkovič a Adam Gajarský při osmigólové demolici Havlíčkova Brodu. Plzeň potom volejbalově zvládla derby v Karlových Varech, když Kristián Kolář pochytal všech 24 pokusů Energie. Čisté konto zaznamenal také brankář Tomáš Vlk z Pardubic, které neinkasovaly už dlouhých 124 minut a vyhrály potřetí v řadě.

DHL Extraliga juniorů

5. KOLO, 6. KOLOTABULKASTATISTIKY

NOEN Extraliga staršího dorostu – Západ

5. KOLO, 6. KOLOTABULKASTATISTIKY

NOEN Extraliga staršího dorostu – Střed

5. KOLO, 6. KOLOTABULKASTATISTIKY

NOEN Extraliga staršího dorostu – Východ

5. KOLO, 6. KOLOTABULKASTATISTIKY

ELIOD Extraliga mladšího dorostu – Západ

5. KOLOTABULKASTATISTIKY

ELIOD Extraliga mladšího dorostu – Střed

5. KOLOTABULKASTATISTIKY

ELIOD Extraliga mladšího dorostu – Východ

5. KOLOTABULKASTATISTIKY

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz