V Kometě končí Zábranský! Na odchodu je i zkušený střelec

Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

(AKTUALIZUJEME) Kometa se loučí se dvěma hráči. V brněnském celku nebude pokračovat rakouský útočník Peter Schneider, jenž bude nastupovat za Salcburk. Do finského Jukuritu míří talentovaný zadák Libor Zábranský.

Schneider, který v Česku kdysi nastupoval v mládežnických soutěžích za České Budějovice či Znojmo, za sebou nechal v dresu brněnského celku jednu sezonu. V základní části Tipsport extraligy sehrál 43 utkání, ve kterých nasázel 20 branek a na šest přihrál. Dalších osm zápasů přidal v Generali Česká play off, přičemž skóroval jednou.

Třicetiletý útočník se vrací domů do Rakouska. Ne ovšem do celku Vídeň Capitals, ale do Salcburku. „Chci vyhrávat tituly. Hledal jsem tým, kde by bylo celé prostředí nastaveno správné. Klub, který touží po vítězstvích a titulech. Salcburk chce titul každý rok, a to se mi moc líbí,“ uvádí Schneider na stránkách svého nového zaměstnavatele, který o jeho příchodu informoval.

„Hrát ve Finsku byl vždycky můj sen. Doufám, že společně dokážeme v příští sezoně velké věci.“

Domovskou Kometu opouští také obránce Libor Zábranský. Ten strávil uplynulý extraligový ročník na hostování v Karlových Varech, kde mu dařilo. V základní části nastoupil do 51 utkání, dal sedm gólů a připsal si stejný počet asistencí. Další čtyři starty přidal ve vyřazovacích bojích.

Teď ho čeká nová mise – dvacetiletý mládežnický reprezentant má namířeno do Finska. Konkrétně do Jukuritu, kde se potká také s dalšími českými spoluhráči – obráncem Jakubem Galvasem a útočníkem Šimonem Stránským. „Je pro mě čest se připojit do klubu s takovou tradicí. Hrát ve Finsku byl vždycky můj sen. Doufám, že společně dokážeme v příští sezoně velké věci,“ přeje si Zábranský.

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz