V Telči se spojily kluby, vznikají Rytíři. V čele bude Pytlík

5. června 2023, 14:01

Marek Hedbávný

Telčský hokej spojuje síly, dva dosavadní tamější mládežnické oddíly Ice Dragons a Sportovní klub se sloučily v jeden spolek – Rytíře z Telče.

„Hledal se ideální název, který by seděl k historické Telči a zároveň by ztělesňoval hodnoty, které jsou ve sportu důležité," stojí v tiskové zprávě vznikajícího spolku. „A právě rytíř se opírá o vlastní schopnosti, nechlubí se slovy, nýbrž promlouvá činy a jedná v souladu se zásadami rytířské etiky a morálky." 

Rytíř je obsažený nejen v názvu, ale dominuje i logu, jež je doplněno také o městský erb. Klubovými barvami budou černá, červená a šedá.

„Cílem nového spolku je vytvořit dlouhodobý a koncepční program výchovy hokejové mládeže v Telči do věku čtrnácti let tak, aby z něj profitovaly oba hokejové subjekty," zní z Telče. „Spojením obou klubů vznikne systém pro pět tréninkových skupin, které budou navazovat na programy, ve kterých byli hráči zvyklí pracovat v uplynulé sezoně."

V čele Rytířů z Telče stojí Jaromír Pytlík, jenž bude metodicky zastřešovat celý klub, Milan Pařil jako zástupce rodičů a manažer zimního stadionu a kondiční specialista Jan Radosta. Na ekonomickou stránku spolku bude dohlížet Denisa Pytlíková.

„Jsem rád, že k dohodě došlo, bavili jsme se o tom se zástupcem SK Telč Františkem Čermákem delší dobu," líčí Jaromír Pytlík. „Pomáháme hráčům z různých koutů republiky i zahraničí, nevidím jediný důvod, proč bychom neměli pomoct šikovným hráčům z Telče."

 „Jsme silní ve sportovní stránce, naopak máme se i co učit, zejména v oblasti financování sportu. Proto věřím, že naše vzájemné spojení bude výborně fungovat,“ dodává Pytlík.

„Jsme silní ve sportovní stránce, naopak máme se i co učit, zejména v oblasti financování sportu. Proto věřím, že naše vzájemné spojení bude výborně fungovat.“

Trenérské a personální obsazení u jednotlivých kategorií se téměř nezmění. „Velkou výhodou pak bude možnost hrát ročníkové soutěže a v rámci pravidel si vzájemně hráčsky vypomáhat. Dalším plusem je posílení trenérských a realizačních týmů jednotlivých kategorií o zástupce akademie a také doplnění tréninkových jednotek o zapracování s kondičním trenérem mimo led," popisují Rytíři.

Pro nejlepší hráče z regionu navíc bude zajištěna nadstavba v rámci celoroční akademie Ice Dragons, která ve spojení s projektem Hockey Talent Academy zabezpečí špičkový tréninkový program po celý rok. Spolupráce je předem odsouhlasena také s kluby v Jihlavě, Havlíčkově Brodu, Žďáru nad Sázavou a Třebíči (týkat se bude hráčů ročníků 2013, 2012, 2011 a 2010).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz